Δ. Αβραμόπουλος: Δικαιολογημένη και επίπονη η επιλογή Σαμαρά

Στήριξη στον Α. Σαμαρά, που επέλεξε να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο παρείχε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η στάση του αρχηγού της ΝΔ ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, αν και επίπονη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος,

σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Προσκήνιο».

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, η κατάσταση σε σχέση με το πρώτο μνημόνιο είναι εντελώς διαφορετική, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος. «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ούτε έλαβε πρωτοβουλίες για πραγματική εθνική συνεννόηση», σημείωσε.

Επίσης, επισήμανε ότι σήμερα όλοι συντάσσονται με τις θέσεις του κόμματός του, που αποδεικνύει ότι προτάσσει το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον.

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και να μην ξεφύγει από τον ευρωπαϊκό της δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ έχει χρέος να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι εκλογές θα αποκαταστήσουν την πολιτική ισορροπία και θα οδηγήσουν σε μια πιο ξεκάθαρη και σταθερή πολιτική κατάσταση, αφού θα λειτουργήσουν σταθεροποιητικά. Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ του περιορισμού της προεκλογικής περιόδου, που θα πρέπει να γίνει χωρίς έξοδα και τα γνώριμα προεκλογικά έθιμα «με σοβαρότητα και ηρεμία και με ουσιαστική αντιπαράθεση των θέσεων των πολιτικών κομμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα