Χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα

Σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζεται να κινείται ο υδράργυρος στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εξαιτίας της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών αλλά και του παγετού που σημειώνεται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Συννεφιασμένος είναι από το πρωί ο καιρός στη Θεσσαλονίκη,

με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία το πρωί ο υδράργυρος έδειξε -1 στην Πτολεμαΐδα, 0 στη Φλώρινα και 2 βαθμούς Κελσίου στην Καστοριά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν για δεύτερη εβδομάδα δεκάδες ορεινοί οικισμοί των Γρεβενών, λόγω του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες μέρες την περιοχή.

Την ίδια ώρα, κλειστός παραμένει, λόγω παγετού, ο επαρχιακός δρόμος Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, ενώ, στη Ροδόπη, κλειστές παραμένουν, λόγω αύξησης της στάθμης του νερού και παγετού, οι διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου - Ιάσμου), και μεταξύ των ποταμών Διώνης - Αετοκορφής. Εξάλλου, στα κόπηκε η επαρχιακή οδός Νέας Σάντας - Δερείου, στη Ροδόπη, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Παράλληλα, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων συνεχίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ροδόπης, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα