Αποκαλύψεις για κόντρες της Μισέλ με συνεργάτες του Ομπάμα

12:27 7/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σε αποκαλύψεις για τα άδυτα του Λευκού Οίκου προχωρά η δημοσιογράφος των New York Times, Τζόντι Κάντορ, σε βιβλίο με τίτλο «Οι Ομπάμα» (The Obamas).

Στο βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη, περιγράφονται οι εντάσεις της Μισέλ Ομπάμα με αξιωματούχους της ομάδας του αμερικανού προέδρου, οι οποίοι απέρριπταν κάθε ανάμειξή της στην πολιτική ατζέντα του συζύγου της.

Η Κάντορ υποστηρίζει ότι πήρε συνέντευξη από περίπου τριάντα νυν

ή πρώην συνεργάτες του προέδρου Ομπάμα, όπως και φίλους του ζεύγους. Επίσης, αναφέρει ότι η Μισέλ Ομπάμα δυσκολεύτηκε πολύ να βρει τη θέση της στη δομή του Λευκού Οίκου.

Μία από τις κρίσεις ξέσπασε στις αρχές του 2010. Η Μισέλ έκρινε ότι οι συμβιβασμοί που έκανε η κυβέρνηση του συζύγου της για να πετύχει την υιοθέτηση της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας στο Κογκρέσο θα έκαναν το εκλογικό σώμα να «τον θεωρήσει ως έναν κοινό πολιτικό άνδρα», κάτι που ήταν αντίθετο με τις φιλοδοξίες της προς αυτόν.

Η κριτική της εξόργισε τον τότε προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ, ο οποίος «διαμαρτυρήθηκε για την επιρροή της».

Σε μία άλλη σύσκεψη, το Σεπτέμβριο του 2010, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς είχε ένα οργισμένο ξέσπασμα για τις αντιρρήσεις της.

Σύμφωνα με την Κάντορ, η Μισέλ Ομπάμα είναι μια γυναίκα έτοιμη να υπερασπιστεί «φιλόδοξες, αλλά αντιδημοφιλείς πρωτοβουλίες, όπως η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και της μετανάστευσης». Αντιθέτως, οι προεδρικοί σύμβουλοι είναι πιο επιρρεπείς στο να προστατεύσουν τις έδρες στο Κογκρέσο και το προφίλ του προέδρου στις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα, η πρώην επικεφαλής του επιτελείου της Μισέλ, Σούζαν Σερ αναφέρει ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ πιστεύει ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα από το να χάσει κανείς τις εκλογές.

«Το να είναι κανείς ειλικρινής με τον εαυτό του είναι οπωσδήποτε πιο σημαντικό για εκείνη», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα