Ανθεί στη Ρόδο το επάγγελμα του κλεπταποδόχου χρυσαφικών

Οι διαρρήκτες και κλέφτες, κυρίως τσιγγάνοι και ντόπιοι εξαρτημένοι από ναρκωτικά, δεν κάνουν …επενδύσεις, αλλά ρευστοποιούν τα κλοπιμαία μ’ ένα κομμάτι ψωμί.

Οι συνεχείς διαρρήξεις σπιτιών και οι κλοπές χρυσαφικών και άλλων κοσμημάτων, οδήγησαν σε άνθιση το επάγγελμα του κλεπταποδόχου και μάλιστα με πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.

Το περιστατικό με την οικιακή βοηθό που έκλεβε από το σπίτι όπου εργαζόταν κοσμήματα και τα πωλούσε σε χρυσοχόο δεν είναι το μοναδικό – και δεν θα μπορούσε να είναι- πιστεύουν ακράδαντα στην αστυνομία. Διότι οι διαρρήκτες και κλέφτες χρυσαφικών δεν το κάνουν

για επένδυση, αλλά για άμεση ρευστοποίηση, είτε διότι έχουν ανάγκη, είτε για να μην συλληφθούν με τα κλοπιμαία στην κατοχή τους.

Το ότι το επάγγελμα του κλεπταποδόχου χρυσαφικών και γενικώς κοσμημάτων βρίσκεται σε άνθιση, στηρίζεται σε στοιχεία, αλλά και σε σκεπτικό με κοινή λογική, σύμφωνα με το Rodosalarm.gr.

Συγκεκριμένα, εδώ και ένα χρόνο οι διαρρήξεις σπιτιών και οι κλοπές κάθε είδους κοσμημάτων, βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, με δράστες κυρίως νεαρούς τσιγγάνους, αλλά και ντόπιους εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες. Το κίνητρο των διαρρήξεων δεν είναι βέβαια …επενδυτικό, αλλά η ρευστοποίηση των κλοπιμαίων για να μπορούν να αγοράζουν τη δόση τους.

Έτσι, αυξήθηκαν οι κλεπταποδόχοι που για ένα κομμάτι ψωμί αγοράζουν πολύτιμα και πανάκριβα κοσμήματα, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα κέρδη. Εάν πρόκειται για χρυσαφικά τα λιώνουν ώστε η ύπαρξή τους να μην τους ενοχοποιεί. Εάν δεν είναι τότε τα πωλούν σε άλλους κλεπταποδόχους, αλλά και σε πλασιέ κοσμημάτων που με τη σειρά τους τα μεταπωλούν σε άλλες περιοχές της χώρας, οπότε χάνονται τα ίχνη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο τρίμηνο σημειώθηκαν περίπου 25 διαρρήξεις σπιτιών και κλοπών χρυσαφικών. Από αυτές διαλευκάνθηκαν οι 12. Οι υπόλοιπες 13 διαρρήξεις παραμένουν ανεξιχνίαστες και φυσικά τα κλαπέντα κοσμήματα πήραν το δρόμο τους μέσω των κλεπταποδοχών.

Ο εντοπισμός των κλεπταποδοχών δεν είναι εύκολος, αν και υπάρχουν υποψίες – χωρίς όμως και αποδεικτικά.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Η οικιακή βοηθός που έκλεβε κοσμήματα από το σπίτι όπου εργαζόταν και τα πουλούσε σε χρυσοχόο, οδηγήθηκαν μαζί στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της κλοπής, διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα