Ο Γιώργος Κύρτσος στο nocomments: Ο Βενιζέλος είναι πρωταγωνιστής της Ελληνικής χρεοκοπίας

Ως πρωταγωνιστή της Ελληνικής χρεοκοπίας χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ευάγγγελο Βενιζέλο ο Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο nocomments. Ο εκδότης και δημοσιογράφος μιλάει επίσης για την Βουλή την οποία θεωρεί «πολιτική καταστροφή». Πιστεύει ότι ο πιό χρήσιμο υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Νίκος Δένδιας ενώ ο Ιωάννης Βρούτσης και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Υποστηρίζει τέλος οτι κακώς βρίσκεται στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Δεμεσούκα

-Οι δηλώσεις του κ. Μέργου για τη μείωση του κατώτατου μισθού ξεσήκωσαν θύελλα. Η κυβέρνηση διαψεύδει, εσείς τι εκτιμάτε;

-Προς τα εκεί θα πάμε. Προβλέπεται στο μνημόνιο. Υπάρχει μία συγκεκριμένη παράγραφος η οποία λέει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα παρθούν κάποιες αποφάσεις σε σχέση με τον κατώτερο μισθό οι οποίες δεν θα έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την απλοποίηση του συστήματος. Τι σημαίνει αυτό; Η ανεργία στις αρχές του 2014 θα είναι ακόμη πιο πάνω από το 27%. Άρα θα υπάρχει κίνητρο σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να επιχειρηματολογήσουν για μείωση του κατώτερου μισθού για να δημιουργηθούν κατά την άποψη τους νέες θέσεις εργασίας. Όταν μιλάνε επίσης για απλούστευση του συστήματος εννοούν την κατάργηση και των τελευταίων επιδομάτων και σε ότι αφορά την διεθνή ανταγωνιστικότητα κι εκεί υπάρχει μεγάλη πίεση γιατί υπάρχουν χώρες ππυ πηγαίνουν κάπως καλύτερα από εμάς, όπως η Πορτογαλία που διαχειρίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία το δικό της μνημόνιο όπου ο κατώτερος μισθός είναι πιό κάτω από τον δικό μας. Επομένως υπάρχει ένα πλαίσιο-οικονομικό και πολιτικό- που θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα και σε νέα μείωση του κατώτερου μισθού. Αυτό προσπάθησε να πεί ο κ. Μέργος και τον κυνηγάνε.

-Στη Βουλή κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε διάφορα επεισόδια…

Βουλή είναι μία πολιτική καταστροφή. Με την έννοια ότι έχει απαξιωθεί πλήρως διότι τα μνημόνια έρχονται από το εξωτερικό, μεταφράζονται και ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες. Επομένως με ευθύνη των κυβερνήσεων έχουμε χάσει την πολιτική μας ανεξαρτησία κι έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος της Βουλής. Είναι αστείο το θέαμα διαφόρων τύπων που ψηφίζουν τεράστια κείμενα που μετά από ένα διάστημα ομολογούν ότι δεν τα είχαν διαβάσει κιόλας. Από την άλλη υπάρχει μία πόλωση για δύο λόγους. Έχει ανέβει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ κι έχει ανέβει-όχι τόσο στη Βουλή, όσο στην κοινωνία- η Χρυσή Αυγή. Επομένως η Χρυσή Αυγή που είναι εξ ορισμού ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα προσπαθεί να μετατρέψει την Βουλή σε ένα πεδίο αναμέτρησης για να απαξιώσει τον κοινοβουλευτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία οπότε πολλά στελέχη του καταφεύγουν σε υπερβολές αλλά και προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία προσπαθεί κι αυτή να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με ακραία επιχειρηματολογία. Προσθέστε σε όλα αυτά και την ουσιαστική εξαφάνιση του πρωθυπουργού από την Βουλή που θα μπορουσε να επιβάλλει μια πειθαρχία σε ότι αφορά τον διάλογο. Εξαφανισμένος ο κ. Σαμαράς για τους δικούς του λόγους, επομένως το θέαμα της Βουλής είναι άθλιο απο πολιτική άποψη.

-Στη Χρυσή Αυγή δεν βρίσκετε τίποτα καλό;

-Έχει έναν δυναμισμό και κάνει δουλειά βάσης. Έχω πάει σε περιοχές και βλέπω μια ισχυρή παρουσία σε τοπικό επίπεδο. Τώρα αυτά που λένε εμένα τουλάχιστον δεν με εκφράζουν. Δεν έχουν πολιτικοικονομικό πρόγραμμα, έχουν μια συνολική άποψη καταγγελίας του μνημονίου. Παράλληλα έχουν απόψεις όπως η αύξηση των αμυντικών δαπανών που οδηγούν σε μεγαλύτερες δαπάνες. Και από την άλλη έχουν και στοιχεία ακροδεξιά. Διάβαζα το άρθρο του Μαντζάουερ στην «Καθημερινή» που τους συνδέει ευθέως με τον Γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό. Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό αλλά για μένα δεν είναι μια ελκυστική πρόταση η Χρυσή Αυγή. Από την άλλη όμως έχω διασπιστώσει ότι έχει σημαντική δυναμική σε επίπεδο βάσης.

ΣΥΡΙΖΑ σας δίνει εσχάτως την εντύπωση ότι προσπαθεί να αστικοποιηθεί και να αποβάλλει τις ακραίες συνιστώσες του;

-Δεν χρειάζεται να τις αποβάλλει. Τώρα τι σημαίνει αστικοποίηση; Εδώ υπάρχει αποαστικοποίηση της ΝΔ διότι αυτοί που υποτίθεται πως εκφράζουν την μεσαία τάξη κάνουν ότι μπορούν για να τους εξοντώσουν. Παράδειγμα, η φορολογία των ακινήτων. Η υπερφορολόγηση, η χρηματοπιστωτική ασφυξία των μικρομεσαίων. Επομένως στην Ελλάδα όλα πλέον είναι ανάποδα. Στον αστισμό επιτίθεται αυτή τη στιγμή η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει κάποια ανοίγματα για να διευρύνει το κοινό του αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη ότι θα αστικοποιηθεί. Μπορεί και να ριζοσπαστικοποιηθεί.

-Περιμένετε κάποια στιγμή μια κοινωνική έκρηξη;

-Θεωρώ ότι κάτι θα συμβεί γιατί ο κόσμος υποφέρει. Πηγαίνουμε από την κοινωνία των 2/3, στην κοινωνία του 1/3. Αυτή λοιπόν η μεγάλη αλλαγή θα φέρει κοινωνικές αντιδράσεις και πολιτικές ανακατατάξεις. Αλλά δεν μπορώ να κάνω πρόγνωση. Γιατί το πολιτικό και συνδικαλιστικό σύστημα είναι πλήρως απαξιωμένο. Όμως μπορεί ένα τυχαίο γεγονός, ένα ανθρώπινο δράμα να λειτουργήσει ως σπινθήρας και να φέρει μια κοινωνική έκρηξη. Υπάρχει αυτό το υλικό για την κοινωνική έκρηξη.

-Ποιοί μας χρεοκόπησαν τελικά;

-Μας χρεοκόπησαν τα δύο κόμματα εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο Βενιζέλος είναι πρωταγωνιστής της Ελληνικής χρεοκοπίας. Είχε κάνει διαχειριστικά όργια πριν την κρίση του 2008 στη δεκαετία του Σημίτη και συνεχίζει να κάνει τα ίδια. Μερικά παραδείγματα. Την ώρα που μειώνουνε τις συντάξεις αυτοί επιμένουνε στην ειδική σύνταξη που παίρνουνε οι βουλευτές. Αυτό είναι εξωφρενικό. Επιβάλλουν πολύ σκληρή φορολογία, καταργούν το αφορολόγητο, έχουν ισοπεδώσει φορολογικά τον κόσμο και οι βουλευτές διατηρούν τα 3/4 των αποδοχών τους αφορολόγητα. Απίθανα πράγματα. Διάφοροι τύποι που πρωταγωνίστησαν στην περίοδο της χρεοκοπίας, πρωταγωνιστούν και τώρα. Ο Χατζηδάκης που ήταν υπουργός Ανάπτυξης επί Καραμανλή που ευθύνεται επίσης για την χρεοκοπία, δεν είναι ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι θα φέρει τις επενδύσεις κλπ.; Κι αυτό είναι το δράμα της Ελλάδας. Ότι δεν υπάρχει μια κοινωνική δυναμική να επιβάλλει κάθαρση. Κι όταν λέμε κάθαρση δεν εννοώ φυλακή. Εγώ δεν είμαι υπέρ της φυλακής. Αλλά να μας απαλλάξουν από την ενοχλητική και ζημιογόνο παρουσία τους αυτοί που διέλυσαν κυριολεκτικά τη χώρα. Όσο ελπίζουμε ότι θα μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν, νομίζω ότι θα πηγαίνουμε απο το κακό στο χειρότερο.

-Άρα δεν θαμπώνεστε από τις φυλακίσεις των επωνύμων, όπως ο Τσοχατζόπουλος, ο Λαυρεντιάδης, ο Γαβαλάς.

Τσοχατζόπουλος σωστά βρίσκεται στην φυλακή αλλά είναι πολιτικό παρελθόν. Υπάρχει και μιά διάσταση αποπροσανατολισμού. Διότι τον βάλανε φυλακή για τα 4 Γερμανικά υποβρύχια που παρήγγειλε και πήρε μίζες αλλά κανένας δεν έψαξε να βρεί γιατί ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος όταν ήταν στην κυβέρνηση παρήγγειλαν-αφού είχαμε χρεοκοπήσει- άλλα 2 Γερμανικά υποβρύχια σαν κι αυτά που πήρε ο Άκης. Επομένως που είναι το σκάνδαλο Παπανδρέου και Βενιζέλου;

Ο Λαυρεντιάδης μέσω της Proton Bank τράβηξε 800 εκατομμύρια ευρώ και τα έδωσε στις επιχειρήσεις του χρησιμοποιώντας την μέθοδο Κοσκωτά. Απαράδεκτο και καταδικαστέο. Από την άλλη όμως δεν ψάχνουνε και λίγο γιατί του δώσανε την Proton Bank ενώ είχε ήδη προβλήματα με τις άλλες επιχειρήσεις του; Και βέβαια την Proton Bank την πούλησε και ο Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς και προσυπέγραψε στην πώληση ο κ. Προβόπουλος.

Ο Γαβαλάς κατά την άποψη μου κακώς βρίσκεται στη φυλακή. Είναι ένας έξυπνος και δημιουργικός επιχειρηματίας. Το Lifestyle και η μόδα όλου ξέρουμε ότι «έπεσε», λογικό ήταν λοιπόν να χρεοκοπήσει η εταιρεία του. Τώρα γιατί εάν μια εταιρεία χρεοκοπήσει, ο ιδιοκτήτης της πρέπει να πάει φυλακή αυτό εγώ δεν το πολυκαταλαβαίνω. Κι ενώ έχει μια τεράστια ακίνητη περιουσία, αντί το δημόσιο να συμψηφίσει τις οφειλές του με την ακίνητη περιουσία του προτιμά να κρατάει τον Γαβαλά μέσα. Ο Γαβαλάς μέσα δεν πρόκειται να βγάλει τα λεφτά που χρωστάει στο δημόσιο.

-Θέλω να μου πέιτε την άποψη σας για τον Αλέξη Τσίπρα.

-Είναι δυναμικός, είναι χαρισματικός σαν ρήτορας. Έχει αντοχές αλλά έχει βέβαια μεγάλο δρόμο να διανύσει για να φτιάξει μια αξιόπιστη ομάδα συνεργατών και να επεξεργαστεί μιά αξιόπιστη πρόταση εξουσίας.

-Μπορεί να γίνει πρωθυπουργός;

-Το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό.

-Ο κ. Κουβέλης;

-Είναι ένας καλός και χρήσιμος πολιτικός γιατί παίζει και προς τα δεξια και προς τα αριστερά. Βέβαια άλλα λέει κι άλλα κάνει. Θεωρητικά διαφοροποιείται αλλά ουσιαστικά στηρίζει το χρεοκοπημένο σύστημα του δικομματισμού. Ικανός πολιτικός πάντως και καλός ρήτορας. Έχει ένα πλεονέκτημα πάντως. Γιατί τώρα είναι συμπλήρωμα του παραδοσιακού δικομματισμού αλλά μπορεί στο μέλλον να γίνει συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητήσει συμμάχους.

-Για την υπόθεση τρομοκρατία και τα 20χρονα παιδιά με τα Καλάσνικοφ τι λέτε;

-Οι άνθρωποι αυτοί είναι αστικού περιβάλλοντος, βόρεια προάστια, εύπορες οικογένειες, ιδιωτικά σχολεία οι περισσότεροι που τους οδήγησαν στα άκρα οι αγριότητες των αστυνομικών. Δηλαδή η δολοφονία του φιλου τους του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επομένως δεν είναι κάτι βαθύ από πολιτική άποψη. Είναι συγκυριακό, είναι μια έκρηξη οργής ενός τμήματος της νεολαίας-λαθεμένη κατά την άποψη μου. Αλλά τώρα αυτοί που προοσπαθούν να συνδέσουν αυτά τα παιδιά με τους αγώνες της Αριστεράς, το λαϊκό κίνημα κλπ, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Απλά είναι κατασκευή που βολεύει την κυβέρνηση. Όταν αυτά τα παιδιά βγήκαν βόλτα του Αγίου Νικολάου κι είδαν να δολοφονείται εν ψυχρώ ο φίλος τους πώς περιμέναμε να αντιδράσουν αυτά τα παιδιά;

Άρα δεν δίνω βάθος σε αυτά τα ζητήματα.Όμως η τρομοκρατία είναι μια επικίνδυνη υπόθεση διότι δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να στρέφουν τα βέλη τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Ναι αλλά κάποιος δίνει σε αυτά τα παιδιά τα καλάσνικοφ και τα πιστόλια.

-Άμα έχεις λεφτά, αγοράζεις ότι θέλεις. Αυτό είναι πρόβλημα κατάρρευσης της έννομης τάξης.

-Ποιός είναι ο καλύτερος και ποιός ο χειρότερος υπουργός της κυβέρνησης;

-Εγώ όλους χάλια τους βλέπω. Πιό χρήσιμος για την κυβέρνηση είναι ο Δένδιας. Διότι παίζει δεξιά τα θέματα της έννομης τάξης κι αυτό ικανοποιεί ένα μεγάλο τμήμα της εκλογικής βάσης της ΝΔ και θεωρητικά περιορίζει τις διαρροές προς τα δεξιά. Βέβαια δεν ξέρω τελικά αν ο Δένδιας συμφέρει την κυβέρνηση σε βάθος χρόνου διότι μπορεί να νομιμοποιεί την ατζέντα που χρησιμοποιεί για παράδειγμα η Χρυσή Αυγή οπότε ουσιαστικά να προετοιμάζει την πολιτική της άνοδο.

Τώρα από προβληματικούς υπουργούς μπορούμε να βρούμε πολλούς. Είναι ο Βρούτσης ή ο Λυκουρέντζος. Έχουν υπουργεία που πάνω από τα 2/3 του δημοσιονομικού ελλείμματος έχουν σχέση με αυτά τα υπουργεία. Κι είναι προφανές ότι αυτοί οι δύο υπουργοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν έχουν ούτε γνώσεις, ούτε πολιτικό βάρος. Ισως και γι αυτό τους επέλεξαν. Για να είναι δύο άνθρωποι που θα κάνουν αυτό που θα τους υποδεικνύουν.

-Πείτε μας δυό λόγια για την κρίση στα media

-Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η πτώση στη διαφημιστική αγορά είναι πολύ μεγάλη.Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν όπως παλαιότερα.Η εφορία σε κυνηγάει, ΣΔΟΕ, ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ένα κουβαρι αντιθέσεων τα media. Πιστεύω όμως ότι αυτοί που θα αντέξουν στην δοκιμασία, σε 4-5 χρόνια μπορεί να ανταμειφθούνε για την προσπάθεια και τον κόπο τους.

-Για το διαδίκτυο τι γνώμη έχετε; Λειτουργεί χωρίς κανόνες στην ουσία.

-Δεν τους κατήργησε το διαδίκτυο τους κανόνες. Πριν τους είχαμε καταργήσει εμείς οι ίδιοι. Κάθε μέσο έχει το ρυθμό του, τις ιδιομορφίες του. Το διαδίκτυο έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ γρήγορο, αλλά είναι και μειονέκτημα ταυτόχρονα γιατί πολλοί έχουνε ροπή στις φήμες και όχι στις ειδήσεις. Το διαδίκτυο κάποια στιγμή θα υπερισχύσει των παραδοσιακών μέσων και στην διαφημιστική δαπάνη αλλά θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια για μια τέτοια εξέλιξη στην Ελλάδα.

-Κάποτε θυμάμαι είχατε πει ότι αν πας να κοντραριστείς με την Κανέλλη στο «παράθυρο» είναι σαν να στέκεσαι απέναντι σε αμαξοστοιχία.

-Είναι πολύ δυναμική γυναίκα και κάνει και πολύ καλή δουλειά για το ΚΚΕ. Αλλά κι αυτή εμφανίζει κάποια σημάδια κόπωσης-επικοινωνιακής εννοώ-ίσως επειδή είναι ένα παλιό δοκιμασμένο προϊόν. Τώρα υπάρχουν άλλα προϊόντα πιο επιθετικά, διαφορετικά. Παράδειγμα ο Κασιδιάρης. Εγώ πίστευα ότι το γεγονός ότι την χαστούκισε live σε μια τηλεοπτική εκπομπή θα κόστιζε στη Χρυσή Αυγή, τελικά δεν της κόστισε τίποτα.

-Πείτε μας δυό λόγια για την οικογένεια σας.

-Είμαι ευτυχής πατέρας. Έχω δυο γιούς που είναι επαγγελματικά δραστήριοι. Καλά παιδιά, πήραν από την μαμά τους. Εμ και τώρα ένας άνθρωπος σαν και μένα στα 61 του, δεν έχω τίποτα να αποδείξω για το αν θα καταφέρω κάτι. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρω όλοι θα θεωρήσουν ότι είμαι θύμα της συγκυρίας. Είναι όμως ευχάριστο να βλέπεις ότι τα μέλη της οικογένειας σου στέκονται στα πόδια τους. Η σύζυγος μου είναι καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Άρα όπως χαρακτηριστικά λέω ο μόνος που αντιμετωπίζει προβλήματα σε αυτή την οικογένεια είμαι εγώ.

-Έχετε πολύ συχνά μια διαφορετική ματιά στε γεγονότα. ..

-Ναι, υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που με διαφοροποιούν. Το πρώτο είναι ότι έχω 30 χρόνια στο επάγγελμα και σοβαρές Πανεπιστημιακές γνώσεις. Και το άλλο που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι είμαι εκδότης. Δηλαδή είμαι αφεντικό του εαυτού μου. Οι άλλοι πρέπει να σκεφτούνε 5 φορές, να κινηθούνε στα πλαίσια του μέσου που εκπροσωπούνε, τις δεσμέυσεις. Εγώ λοιπόν μπορώ να κινούμαι γρήγορα, δυναμικά και πολλές φορές να κάνω την έκπληξη διότι δεν έχω όρια, Ή μάλλον έχω όρια αλλά τα θέτω ο ίδιος στον εαυτό μου.

-Με τι χαλαρώνετε;

-Περπατάω τουλάχιστον δυό ώρες την ημέρα. Και κυρίως φεύγω τριήμερα στο χωριό της γυναίκας μου-έξω από την Λαμία- κάνω mountain bike, περπατάω αρκετές ώρες, φροντίζω τον εαυτό μου με επιστροφή στη φύση.

-Σας ευχαριστώ πολύ.

-Εγώ ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

Keywords
βενιζελος, λακης γαβαλας, χρυση αυγη, ευχαριστώ πολύ, ΠΑΣΟΚ, βουλη, μνημονιο, σημαίνει, επιδοματα, νέα, συριζα, σαμαρας, νεα δημοκρατια, ελλαδα, δραμα, βομβα mall, χατζηδακης, χρεοκοπια, τσοχατζοπουλος, λαυρεντιαδης, παπανδρεου, τραπεζες, lifestyle, εταιρεία, τσιπρας, σχολεια, συγκεκριμένο, υπουργοι, σδοε, media, ειδήσεις, κανελλη, ΚΚΕ, κασιδιαρης, live, αθηνα, bike, Αντωνης Σαμαρας, σταση εργασιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, ακης τσοχατζοπουλος, η ημέρα της γης, κασιδιαρης κανελλη, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αμα, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, τι σημαινει, χωρες, αυγη, αφορολογητο, γνωμη, γυναικα, δουλεια, εφορια, ιδιωτικα σχολεια, μοδα, πειραιως, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, σδοε, φημες, ωρα, αγορα, αγωνες, αυξηση, αρθρο, ακης, ανεργια, ανθρωπος, απλα, ασφαλιστικα ταμεια, ατζεντα, βορεια, βορεια προαστια, βρισκεται, γαβαλας, γεγονοτα, γεγονος, γερμανικα, γινει, διαστημα, δημοσιο, δηλωσεις, διαδικτυο, ευχαριστο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκρηξη, εννοια, εξελιξη, επενδυσεις, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, ευθυνη, ευχαριστώ πολύ, ιδια, υποθεση, θεσεις εργασιας, θυελλα, κυβερνηση, κομμα, λεφτα, λογια, μαμα, ματια, μισθος, μιζες, μειωση, νεες θεσεις εργασιας, ομαδα, οικογενεια, ορια, ουσιαστικα, ουσια, παιδια, παμε, πεδιο, πειθαρχια, πιστολια, πορτογαλια, προβληματα, ροπη, σας ευχαριστώ, σιγουρος, συγκεκριμένο, συνεχεια, συνταξη, σημαδια, στα ακρα, τμημα, φυλακη, φυση, φορολογια, χρυση, ιωαννης, ωρες, αφεντικο, bike, γνωσεις, χωρα, κειμενα, λακης, lifestyle, media, ποδια, πωληση, σημαίνει, θελω να, θεματα, θεσεις, υλικο
Τυχαία Θέματα