Αναστασιάδης: Υποκριτές οι Ευρωπαίοι – Δεν είμαστε «πλυντήριο»

Αιχμές κατά των Ευρωπαίων εταίρων άφησε ο Κύπριος πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης, καλώντας τους να επεκτείνουν στις χώρες τους τον έλεγχο που επέβαλαν στην Κύπρο.

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι η χώρα του είναι κέντρο ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φορολογικός παράδεισος.

«Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών, από διεθνώς

αναγνωρισμένους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της MONEYVAL, που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η Κύπρος δεν είναι αυτό που την κατηγορούν», σημείωσε ο πρόεδρος της Μεγαλονήσου.

Ο κύπριος πρόεδρος κατηγόρησε τους ευρωπαίους εταίρους για υποκρισία, γιατί, όπως είπε, δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου -για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης και ζήτησε ο έλεγχος που γίνεται στην Κύπρο να επεκταθεί σε όλα τα μέλη της Ε.Ε..

Keywords
Τυχαία Θέματα