Αν και προβληματισμένο το Eurogroup κάνει βήματα προσέγγισης

Επέμειναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην πρόταση για φορολόγηση των καταθέσεων πάνω από τις 100.000 ευρώ και κατά συνέπεια τους προκαλεί προβληματισμό η πρόταση της Κύπρου για το ταμείο αλληλεγγύης.

Παράλληλα, το Eurogroup εξέφρασε ενστάσεις και για την εκκαθάριση της Λαϊκής Τράπεζας. Στην επίσημη ανακοίνωσή του πάντως δείχνει

πιο συγκαταβατικό το Eurogroup, καθώς αναφέρει, πως «είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές Αρχές ένα σχέδιο νέας πρότασης, που αναμένει από τις αρχές της Κύπρου να υποβάλουν το ταχύτερο δυνατό».

Το Eurogroup στη συνέχεια, «με βάση την ανάλυση της τρόικας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, με παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που ορίστηκαν νωρίτερα. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να νομοθετούν τα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας».

Το Eurogroup, καταλήγει η ανακοίνωση, «επιβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και είναι έτοιμα να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα