Αμαλιάδα: Λήστεψαν αστυνομικό στην παραλία Μαραθιάς

Θύμα ληστείας έπεσε ένας αστυνομικός στην παραλία της Μαραθιάς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τρεις Αλβανοί εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν με την χρήση βίας κατάφεραν να του αποσπάσουν με χρήση βίας την αλυσίδα με το χρυσό σταυρό που φορούσε στο λαιμό του. Σύμφωνα με το ilialive, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας με ελαφρά τραύματα στο λαιμό.

Ο ένστολος που υπηρετεί το Κέντρο Μεταναστών της Κορίνθου, εκείνη την ώρα έκανε τζόκινγκ στην παραλία, όταν οι τρεις δράστες του επιτέθηκαν. Τον χτύπησαν και του άρπαξαν το χρυσό σταυρό. Άμεσα ο αστυνομικός κατάφερε

να ειδοποιήσει συναδέλφους του στην περιοχή και μετά από εκτεταμένη έρευνα συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν χθες (17-7-2013) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 23 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 31χρονος ομοεθνής των συλληφθέντων ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Ειδικότερα χθες το πρωί, στη παραλία Μαραθίας Ήλιδας, οι τρεις αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν σε 54χρονο ημεδαπό ο οποίος γυμναζόταν (τρέξιμο) με αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν από το λαιμό μια χρυσή αλυσίδα με το σταυρό.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δυο αλλοδαπών λίγη ώρα αργότερα και τη σύλληψη τους.

Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε η χρυσή αλυσίδα με το σταυρό, η οποία αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα