Αναστασιάδης: «Θα κάνουμε το παν για μια αξιοπρεπή λύση στο Κυπριακό»

Η λύση του Κυπριακού πρέπει να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, η οποία θα κληθεί να την εφαρμόσει και θα ζήσει με αυτήν, τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και επισήμανε ότι η λύση πρέπει να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας, να μη δημιουργεί πρόσθετες

ανασφάλειες και να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο, που αποτελεί το πιο ασφαλές υπόβαθρο για μια δίκαιη υπό τις περιστάσεις λύση.

Ανέφερε ότι το φθινόπωρο θα αρχίσει μια νέα διαδικασία και διαβεβαίωσε: «Θα κάνουμε το παν για να εξασφαλίσουμε μια λύση που θα είναι αξιοπρεπής».

Μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο, σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι «το καταδικαστέο πραξικόπημα δεν ήταν μια κακή σύμπτωση, αλλά το σύμπτωμα μιας αλληλουχίας λανθασμένων πολιτικών κι επιλογών».

Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης τόνισε ότι με την κατάλυση του κράτους δόθηκε η τέλεια αφορμή στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο με όλες τις φρικτές συνέπειες.

Τούτες τις ώρες, επισήμανε, οι ομιλίες και οι διακηρύξεις δεν έχουν νόημα, αν δεν εμπεριέχουν και το στοιχείο της αυτογνωσίας και της κριτικής.
Σήμερα, είπε, επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη πίστη μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία και τονίζουμε την ανάγκη προσήλωσης όλων μας στις διαδικασίες εκείνες που προάγουν και στηρίζουν τη νηφάλια πολιτική σκέψη και τον πολιτικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις.

Ο κ. Αναστασιάδης καλωσόρισε τους συγγενείς των πεσόντων και αγνοουμένων από την Ελλάδα και εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της κυπριακής πολιτείας και τη βαθιά ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού, γιατί με τη θυσία και των δικών τους παιδιών επιβίωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα