Αλ. Τσίπρας: Αρκετά με την τρικομματική συμμαχία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Σμύρνη, ο

κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς να συσπειρωθούν, με στόχο να μετατρέψουν την «κοινωνική αγανάκτηση σε εναλλακτική προοπτική».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «ιστορική ευθύνη της Αριστεράς είναι να ανταποκριθεί στην απαίτηση αυτή. Και να εξαντλήσει όλες της τις δυνατότητες. Να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό στη υπόθεση των κοινωνικών αγώνων».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, ενώ ο μόνος λόγος για τον οποίο φτιάχτηκε είναι «να σώσει τον δικομματισμό από την καταστροφή».

«Ο θίασος των δυόμισι κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «αρκετά με την τρικομματική συμμαχία».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η πολιτική του Μνημονίου δεν δημιουργεί κμία διέξοδο και κατήγγειλε ότι οι «απολογητές του Μνημονίου» ήξεραν από την αρχή τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα και ότι στόχος τους ήταν η καταστροφή της μισθωτής εργασίας και η κοινωνική ερήμωση.

Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, υποστηρίζοντας ότι συμφωνήθηκε η επιβολή σκληρότερων δημοσιονομικών κανόνων, η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και η εξάλειψη της εθνικής κυριαρχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα