Ακόμα πιο χαμηλά το ευρώ

Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναλίσκονται στην προσπάθεια να... πείσουν την Ελλάδα για την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις δεσμεύσεις…

Μόνο λίγες μέρες μετά την τελευταία δημόσια δέσμευση του Μάριο Ντράγκι για ισχυρό ευρώ, σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή, 13/3/15) το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0522 δολ. απο το επίπεδο των 1,0609 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα,

θετικό παραμένει το κλίμα για το αμερικανικό δολάριο, καθώς η αγορά προεξοφλεί την επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Είναι ενδεικτικό ότι 90 αναλυτές που απάντησαν σε σχετική έρευνα του Bloomberg προέβλεψαν ότι το ευρώ θα παραμείνει στα επίπεδα του 1,08 δολ μέχρι το τέλος του έτους. Η προγενέστερη πρόβλεψη ανέβαζε την ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 1,10 δολ.

Η πορεία του ευρώ αποδεικνύει τη λανθασμένη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη, η οποία ωστόσο φαίνεται εντελώς απρόθυμη να αναγνωρίσει μια κραυγαλέα πραγματικότητα και να προσαρμόσει την πολιτική της ώστε να βελτιώσει τη διεθνή θέση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Στην ελληνική αγορά ομολόγων η απόδοση του 3ετούς ομολόγου αυξήθηκε εκ νέου σήμερα στο 19,05% από 17,69% και του 5ετούς στο 15,4% από 14,5%.

Στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 7 εκατ. ευρώ τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 10,58% από 10,48% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,26% να διαμορφωθεί στο 10,32% από 10,25% που έκλεισε χθες.-

Keywords
Τυχαία Θέματα