ΑΚΕΛ: Για «διορισμό ημετέρων» κατηγορεί τον Αναστασιάδη

Για αδιαφάνεια και «διορισμό ημετέρων» κατηγόρησε σήμερα το ΑΚΕΛ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε σχέση με τους διορισμούς ειδικών συμβούλων του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σταύρος Ευαγόρου, είπε πως οι ενέργειες αυτές «προκαλούν το λαϊκό αίσθημα ιδιαίτερα σε περίοδο λιτότητας και γενικών περικοπών».

«Αυτή την ώρα ο κυπριακός λαός αναμένει την κατάθεση προτάσεων που θα αντιμετωπίζουν την υπό διαμόρφωση κατάσταση και

όχι το διορισμό ημετέρων σε αξιώματα δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Ευαγόρου, προσθέτοντας πως «η Κυβέρνηση παραμένει εκτεθειμένη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις, κάτι που αρνείται να πράξει».

Πρόσθεσε ακόμη ότι λόγω του ότι η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει εξηγήσεις, όπως είπε, το ΑΚΕΛ κατέφυγε στη κοινοβουλευτική πρακτική υποβολής επερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών σε σχέση με τους διορισμούς αυτούς και τα συμβόλαιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον ΥΠΟΙΚ, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, το ΑΚΕΛ ρωτά πόσοι διορισμοί και πότε έγιναν υπό το κεφάλαιο 010100 του άρθρου 02106.2 του προϋπολογισμού του Προεδρικού Μεγάρου υπό τον τίτλο «Πρόσθετες βοηθητικές υπηρεσίες» ύψους €939.649 που προνοεί την αγορά υπηρεσιών από ειδικούς συμβούλους και ζητά την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων όπως τα συμβόλαια, το ύψος των αμοιβών, καθώς και τα καθήκοντα της κάθε θέσης.

ΠΗΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα