Αυτά είναι τα ονόματα που «παίζουν» για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Να αντιστρέψει το κλίμα επιχειρεί ο Σαμαράς ρίχνοντας στη μάχη «δυνατά» κομματικά στελέχη αλλά και αναγνωρίσιμους Έλληνες

Στην αντεπίθεση περνά ο πρωθυπουργός και η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Τα πρόσωπα που -κατά τις πληροφορίες- συγκροτούν την ευρωλίστα δείχνουν ότι στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι η ριζική ανανέωσή της.

Σε αυτή δεν περιλαμβάνονται μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά και άτομα από το χώρο της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού.

Προς το παρόν, η μόνη βέβαιη υποψηφιότητα είναι αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Πληροφορίες από τη Συγγρού επιβεβαιώνουν τα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της «γαλάζιας» παράταξης.

Μεταξύ αυτών θα είναι:

Μ. Κεφαλογιάννης (βουλευτής ΝΔ)Κ. Μουσουρούλης (Βουλευτής ΝΔ)Ε. Βόζενμπεργκ (Γρ. Πολιτικού σχεδιασμού ΝΔ)Κ. Βελόπουλος (πρώην βουλευτής)Ρ. Κράτσα (νυν ευρωβουλευτής)Μ. Μαυρομάτης (πρώην Ευρωβουλευτής)Γρ. Ζαφειρόπουλος (πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου)Μ. Σπυράκη (Δημοσιογράφος)Στ. Ξαρχάκος (Μουσικοσυνθέτης – πρώην ευρωβουλευτής)Γ. Κύρτσος (Δημοσιογράφος)Γ. Ανέστης (γραμματέας αγροτικού ΝΔ)Δ. Δαβέτας (τομεάρχης πολιτισμού)Θ. Κόκκινος (γιος του πρώην πρ. του Αρ. Πάγου)Χρ. Χαλιλοπούλου (υπεύθυνη της ΝΔ για τους Ρομά)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χρ. Στεφανάδης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.

Επίσης, στη λίστα θα είναι η Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΟΣ, αλλά και η επί πολλά χρόνια πολιτική συντάκτρια και η πρώην βουλευτής Αχαΐας Νατάσα Ράγιου.

Παρόντες αναμένεται να είναι και υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο «διπλό στοίχημα των εκλογών».

Διαβάστε επίσης:

«Ισοπαλία» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Ζαγοράκης

Ξαρχάκος, Στεφανάδης, Ράγιου, Ζαγοράκης στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Κοινή κάθοδος Ψωμιάδη με Πολύδωρα, Ζώη, Νικολόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα