Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ - Τουλάχιστον 14 νεκροί

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη η οποία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τις αρχές, σημειώθηκε όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο και σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η έκρηξη

σημειώθηκε περί τις 16:20-16:30 τοπική ώρα (14:50-15:00, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο και έναν αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Ζαχίρ, επικεφαλής της υπηρεσίας ποινικών ερευνών του υπουργείου, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που υπήρχαν στο αυτοκίνητό του μπροστά από το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου βρίσκονταν πολλοί εργαζόμενοι στον κρατικό αυτό θεσμό, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας.

Στην Καμπούλ σημειώνονται συχνά επιθέσεις αυτού του είδους, που προτιμούν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι μάχονται εναντίον της κυβέρνησης και των συμμάχων της του NATO εδώ και δώδεκα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα