Κλονίζεται η κυβερνητική συνοχή λόγω ΕΡΤ

Συμβούλιο αρχηγών έχει ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, επιμένοντας ότι μία τρικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί μονομερώς.

Από χθες ακόμα, οπότε και επικοινώνησε μαζί του ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου αρχηγών, ενώ βλέποντας ότι δεν υπήρχε η σχετική πρόθεση από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε με τον Φώτη

Κουβέλη και συμφώνησαν να κρατήσουν κοινή στάση στο θέμα.

Πλην την ανακοίνωσης που εξέδωσε δε, η Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να μην υπογράψουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι που έπραξαν και οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ.

«Η μονοκομματική νομοθετική πράξη περιεχομένου που προωθεί η θεωρητικώς ισχυρή κυβέρνηση κλονίζει το κλίμα της κυβερνητικής ομαλότητας», δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης για το ενδεχόμενο να κλείσει η ΕΡΤ.

ΠΑΣΟΚ: «Όχι στα τετελεσμένα»

Mια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα, δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων» και ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί», αναφέρει ο κ. Μανιάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα