Α. Παπαρήγα: Ακόμη και με το PSI, ανάκαμψη δεν θα υπάρξει

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, ακόμη κι αν το PSI ολοκληρωθεί με επιτυχία, δεν πρόκειται ούτε να καθυστερήσουν ούτε να ανασταλούν «τα όλο και χειρότερα που έρχονται, όσον αφορά τα μέτρα σε βάρος του λαού και τη συνέχιση της ύφεσης που μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη».

Σε συνέντευξή της στο ρ/σ Real Fm,

η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι το PSI δεν θα επιτρέψει την ανάκαμψη, η οποία όχι μόνον αργεί, αλλά «θα γίνει πάνω σε ερείπια, όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα είναι δε πολύ χαμηλής πτήσης, και θα περικλείει τον κίνδυνο μιας νέας χειρότερης κρίσης».

Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου «δεν κορόιδεψε το λαό ότι θα φέρει κάτι διαφορετικό, ότι θα του λύσει προβλήματα ή ότι θα κάνει πιο μαλακή την κρίση, ή θα συντομεύσει τη φάση της κρίσης», προσθέτοντας ότι «αυτοί που ήρθαν στην κυβέρνηση δεν είναι τίποτα διαφορετικό από προηγούμενα».

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι η διαχείριση της κρίσης δεν μπορεί να λυθεί με αλλαγή προσώπων και διαχειριστών που έχουν τους ίδιους σκοπούς.

Αναφερόμενη στο χθεσινό «αντάρτικο» των βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι τα «αντάρτικα στο και πέντε δεν έχουν αξία, είναι φιγούρα περισσότερο. Αλλά ξέρετε τι μου θύμισε; Ομάδα με επικεφαλής τον επικείμενο υποψήφιο για τη διεκδίκηση της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα, επισήμανε ότι η χθεσινή αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στο εσωκομματικό παιχνίδι, που παίζεται υπό την πίεση κλάδων και εργαζομένων. «Επειδή ήμουν μέσα στη Βουλή και έζησα την ατμόσφαιρα, ξέρετε, είναι άλλο να βλέπεις τη Βουλή στην τηλεόραση, ε, παίχτηκαν παιχνίδια. Εγώ δεν ήξερα, να γελάω ή να κλαίω μέσα εκεί. Ήταν μια αγανάκτηση, είχες μια γεύση αηδίας», προσέθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα