Reuters: Σχέδιο ερευνών στην Κύπρο προανήγγειλε ο Ερογλου στον ΟΗΕ

Τουρκικό σχέδιο για διεξαγωγή ερευνών για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο προανήγγειλε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου μιλώντας από τα γραφεία της τουρκικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το Reuters.

"Πρόκειται να παρουσιάσουμε μία πρόταση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ,

ένα νέο σχέδιο για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου και αποθεμάτων υδρογονανθράκων" ανέφερε, προσθέτοντας ότι όποιο κέρδος υπάρξει, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση της επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης περιορίστηκε να πει ότι η διενέργεια των ερευνών που έχουν συμφωνηθεί τον Απρίλιο με την τουρκική TPAO αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Ο ίδιος επανέλαβε τη δυσφορία των Κατεχομένων για τις κυπριακές έρευνες, λέγοντας "έχω προειδοποιήσει τον κ. Χριστόφια, ότι έαν ξεκινήσει εξορύξεις, θα κάνουμε κι εμείς εξορύξεις στα ύδατα γύρω από την Κύπρο".

Οι συνομιλίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επίλυση του Κυπριακού έχουν "παγώσει" λόγω τόσο της κυπριακής προεδρίας της Ε.Ε, όσο και της πορείας της Λευκωσίας σε εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα