Ideal Standard: Η ανάπτυξη των κατασκευών σήμερα

Με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν οι επαγγελματίες του χώρου των κατασκευών, στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το τεχνικό περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ σε συνεργασία με την εταιρεία IDEAL STANDARD με θέμα: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΗΜΕΡΑ, με καινοτομίες και ποιότητα στα έργα, στην επιχειρηματικότητα, στο δημόσιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο

του Μουσείου της Ακρόπολης, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και επαγγελματιών και επιχειρήσεων, από όλους τους κλάδους που επηρεάζονται από την κατασκευαστική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Στόχος της ανοιχτής συζήτησης, ήταν να προκύψουν προτάσεις αλλαγής των παραγόντων που “φρενάρουν” σήμερα την ανάπτυξη των κτιριακών κατασκευών, αλλά και καινοτόμες ιδέες ώστε να προκύψει ανάπτυξη σε πιο υγιείς βάσεις.

Από την πλευρά της Πολιτείας, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Τσόκας Σεραφείμ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / Γεν.Γραμματέας ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ, Σιμόπουλος Στράτος, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / Γεν.Γραμματέας ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, Νικόλαος Κουρέτας,Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, / Σύμβουλος Γεν.Γραμματείας ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Τις δικές τους προτάσεις στο θέμα της ανάπτυξης των κατασκευών, κατέθεσαν εκπρόσωποι των τεχνικών κλάδων καθώς και ηγετικά στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κατασκευής, των υλικών και των τεχνικών έργων, όπως οι κ.κ.: Σαμαράς Αλέξανδρος /Αρχιτέκτων, Στυλιανίδης Βαγγέλης /Αρχιτέκτων, Μουζάκης Γιάννης /Αρχιτέκτων, Σακελλαρίδου Ρένα /Αρχιτέκτων, Παπαγρηγοράκης Γιάννης /Μηχανολόγος Μηχανικός, Περρωτής Γιάννης /Διευθ. Σύμβουλος CBRE, Ρωμοσιός Γιώργος /Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ, Σουρέτης Πέτρος /Διευθ. Σύμβουλος INTRAKAT, Κατσούλης Ηλίας /Γεν. Διευθυντής DAIKIN HELLAS, Κεβορκιάν Λυμπάρης /Αν. Γεν. Διευθυντής EUROPA, Μακρυγιάννης Σάββας /Γεν. Διευθυντής MAPEI HELLAS, Παπαδάκης Εμμανουήλ /Γεν. Διευθυντής YTONG-THRAKON.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και προτάσεις από το κοινό.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο κος Πέτρος Παπαϊωάννου, Εκδότης και Διευθυντής του περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ και ο κος Γιώργος Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος της IDEAL STANDARD Ελλάδας, Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα