G20: Μήνυμα στη Γερμανία θα στείλει ο Κάμερον

Έκκληση στις Κεντρικές Τράπεζες αναμένεται να απευθύνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν την παγκόσμια οικονομία από τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Ο κ. Κάμερον θα μιλήσει σε ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μεξικό, όπου θα προειδοποιήσει την ευρωζώνη ότι αντιμετωπίζει

«μόνιμη αποτελμάτωση» σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εάν δεν επιλύσει τα προβλήματά της.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε οι κεντρικές τράπεζες σε διεθνές επίπεδο να παραμένουν άπραγες στο περιθώριο εάν θέλουμε να επιτύχουμε την ανάπτυξη την οποία χρειαζόμαστε», θα πει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του.

«Γίνεται όλο και πιο σαφές στην ευρωζώνη ότι ο πυρήνας της, περιλαμβανομένης της ΕΚΤ, πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τη ζήτηση και να μοιραστεί το βάρος της προσαρμογής», πρόκειται να πει ο Ντέιβιντ Κάμερον, στέλνοντας ένα μήνυμα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, και τους διαμορφωτές της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσαν σχέδια να χορηγήσουν έκτακτη ρευστότητα δισεκατομμυρίων λιρών στο τραπεζικό σύστημα σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν την πληγείσα από την ύφεση βρετανική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα