Facebook: Δεν αφαιρεί σελίδα για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Την αφαίρεση μιας σελίδας του Facebook ζήτησε η αστυνομία της Αυστραλίας, που σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας της 29χρονης δημοσιογράφου του ABC Τζιλ Μαχρ.

Η αστυνομία αναγνωρίζει ότι οι χρήστες του Facebook συνέβαλαν ώστε να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο φερόμενος ως βιαστής και δολοφόνος της άτυχης κοπέλας. Τώρα, όμως, προειδοποιεί ότι τα σχόλια που γίνονται σε βάρος του

κατηγορουμένου ενδέχεται να μην επιτρέψουν να γίνει δίκαιη δίκη.

Οι αρχές της Βικτόρας ζητούν από το Facebook να κατεβάσει τη σελίδα που δημιουργήθηκε για να εντοπιστεί η Τζιλ Μαχρ και η οποία μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσε 120.000 likes. Εξάλλου, μέσω του Facebook έγινε άμεση κινητοποίηση χθες με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να συγκεντρωθούν πάνω από 30.000 άτομα σε πορεία στο προάστιο του Μπράνσγουικ για να τιμήσουν την μνήμη της 29χρονης.

Το Facebook, σύμφωνα με την αστυνομία, αρνείται να συμμορφωθεί και ορισμένοι σκέπτονται να του κηρύξουν «μποϊκοτάζ» για να ένα δεκαπενθήμερο, προκειμένου να το υποχρεώσουν να αφαιρέσει τη συγκεκριμένη σελίδα για την Τζιλ Μαχρ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η αντικειμενική και δίκαιη δίκη του φερόμενου ως δολοφόνου της.

Ο 41χρονος Άντριαν Μπάλεϊ, την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη από την αστυνομία με τις κατηγορίες της απαγωγής, του βιασμού και της δολοφονίας της 29χρονης Τζιλ.

Ο δράστης φέρεται να απήγαγε τη νεαρή κοπέλα τα ξημερώματα της προπερασμένης Παρασκευή στο Sydney Rd., όταν η τελευταία επέστρεφε σπίτι της από ένα μπαρ της περιοχής για να γιορτάσει τα γενέθλια μιας συναδέλφου της.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Εκδικάζεται η έφεση των Pussy Riot

Επανεκλογή Ερντογάν στην προεδρία του ΑΚΡ

Βίντεο: Η Ιαπωνία πλήττεται από τον τυφώνα Τζελαουάτ

Keywords
Τυχαία Θέματα