FT: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται – Ο Σαμαράς δεν πρέπει να το παρακάνει

Στο ισχυρό «χαρτί» που διαθέτει πλέον η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφέρεται δημοσίευμα των FianancialTimes.

Στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αντεπιτίθεται», η εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση μπορεί να έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα και ο Αντώνης Σαμαράς

να θεωρεί πως έχει στα χέρια του ένα ισχυρό χαρτί να παίξει στις διαπραγματεύσεις.

«Ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην το παρακάνει» τονίζει η εφημερίδα, καθώς η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί τον επόμενο χρόνο και η προοπτική της παραμένει εύθραυστη. Ταυτόχρονα, στον υπότιτλο του κειμένου ο αρθρογράφος σχολιάζει πως η Αθήνα θα έπρεπε να διαλέγει πιο προσεκτικά τις μάχες της με την Ευρώπη.

«Ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται την ανάγκη να κάνει επίδειξη δύναμης, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του συνασπισμού του είναι τώρα εξαιρετικά ισχνή και κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή ενισχύονται λόγω των δεσμεύσεών τους να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία διάσωσης ή ακόμα και να εγκαταλείψουν το ενιαίο νόμισμα», αναφέρει το άρθρο.

«Είναι αλήθεια ότι έχει δοθεί υπερβολική έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή και υπερβολικά λίγη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι στόχοι ήταν κατά κανόνα μη ρεαλιστικοί. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να ανανεώσει το σύστημα είσπραξης φόρων για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της» σημειώνει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα