10 τρόποι για να «οργανωθείτε» τη νέα χρονιά

14:22 3/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Είναι μία από τις κλασικές και βαρύγδουπες ατάκες, που επιμένουμε να λέμε όλοι λίγο πριν μπει ο καινούργιος χρόνος: «φέτος εγώ λοιπόν, θα βάλω τη ζωή μου σε τάξη». Η απορία βέβαια παραμένει... γιατί δε συμβαίνει ποτέ και υπάρχει τρόπος να οργανωθούμε επιτέλους;

Η απάντηση είναι ναι, φυσικά και είναι εφικτό να οργανώσετε τη ζωή σας και να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα, κάνοντας την καθημερινότητά σας ευκολότερη, αλλά χρειάζεται μία βασική προϋπόθεση: θέληση.

Αν αυτό το έχετε ήδη δεδομένο (τουλάχιστον για φέτος), ακολουθήστε τα 10 απλά βήματα για να μπει επιτέλους σε μία τάξη η ζωή σας.

1+1

κάνουν...

Κάθε αρχή και δύσκολη, για αυτό και τον πρώτο λόγο στην οργάνωση για το 2013, έχουν τα οικονομικά. Πριν σας προλάβουν λοιπόν, τα νέα (ή παλιά απλήρωτα) χαράτσια, πάρτε χαρτί και στυλό και ανοίξτε επιτέλους τους φακέλους με τους απλήρωτους λογαριασμούς, που έχουν γεμίσει ...σκόνη. Πάρτε βαθιά ανάσα (αφού έχετε προετοιμάσει κατάλληλα τον εαυτό σας για το τι θα αντικρίσετε), σκίστε τον φάκελο και ξεκινήστε να γεμίζετε τη σελίδα με τα έξοδα. Αφού, κάποια στιγμή, τελειώσετε, συνεχίστε με τα έσοδα. Και επειδή προφανώς δεν θα πάρει και πολύ ώρα αυτό, πλέον είστε σε θέση να δείτε πραγματικά τι πρέπει να... κόψετε και πόσα από την καθημερινότητά σας. Μπορεί η διαδικασία να είναι ιδιαίτερα αγχωτική, αλλά δυστυχώς, πρέπει να την κάνετε.

Χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά

Το δύσκολο μέρος (των οικονομικών) έχει πλέον περάσει και τώρα απομένει η ...χαρτούρα. Τα ανυπολόγιστης...ηλικίας δηλαδή, χαρτιά, postit, φάκελοι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, που κάποτε αφήσατε σε ένα συρτάρι για κάποιον «σπουδαίο» σκοπό. Ήρθε η ώρα να τα φέρετε στην επιφάνεια και να ξεκαθαρίσετε ποια πρέπει να μείνουν και ποια όχι. Κάντε δύο στοίβες με όσα όντως χρειάζεστε και όσα έπρεπε να πεταχτούν από καιρό και αφού τα διαχωρίστε, επισκεφτείτε τον κοντινότερο κάδο ανακύκλωσης.

Μα, πού μπαίνουν όλα αυτά τα ρούχα;

Όχι, δεν αποκτήσατε ξαφνικά περισσότερα ρούχα (για σιγουριά ελέγξτε και τους λογαριασμούς σας) ούτε η ντουλάπα σας μίκρυνε, απλά δεν είναι όσο τακτοποιημένα θα έπρεπε να είναι. Για το λόγο αυτό ακριβώς και έχετε την αίσθηση ότι φοράτε μονίμως τα ίδια ρούχα. Αδειάστε τη ντουλάπα σας, ξεκινήστε να ξεδιπλώνετε και να ξαναδιπλώνετε και βάλτε επιτέλους σε τάξη τον ενδυματολογικό χαμό, που επικρατεί. Θα πάρει κάποια ώρα, αλλά στο τέλος θα ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς, που ψάχνατε όλον τον χρόνο.

Το βάσανο της κουζίνας

Πόσες φορές δεν θελήσατε να μαγειρέψετε κάτι, που θυμηθήκατε ότι είχατε στα ντουλάπια σας και όταν επιχειρήσατε να το κάνετε, ανακαλύψατε ότι είχε περάσει προ πολλού η ...ημερομηνία λήξης; Τέρμα με τα σακουλάκια και τις παλιές συσκευασίες. Αδειάστε τα ντουλάπια σας, καθαρίστε τα (με την ευκαιρία) και αφού πετάξετε ό,τι δεν μπορεί να φαγωθεί πλέον, οργανώστε τα τρόφιμά σας έτσι, ώστε κάθε στιγμή να μπορείτε να δείτε τι χρειάζεστε και τι όχι από το σούπερ μάρκετ.

Συρτάρια και συρταράκια

Μιας και το έχετε πάρει...ζεστά το θέμα, συνεχίστε την αναδιάρθρωση όλων (ναι όλων) των συρταριών, ντουλαπιών και γενικότερα αποθηκευτικών χώρων του σπιτιού. Βγάλτε τα συρτάρια σας ένα ένα, αδειάστε τα, καθαρίστε τα και τοποθετήστε σε πρακτική σειρά, όλα τα αντικείμενα που χρειάζεστε.

Τα χάπια μου...

Στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα σπίτια, υπάρχει πάντα ένας χώρος που φυλάσσονται τα φάρμακα. Ξεδιαλύνετε το δικό σας συρτάρι, όπου θα μπορείτε να ανατρέχετε κάθε φορά που έχετε πονοκέφαλο και οργανώστε τον ειδικό χώρο για τα φάρμακα. Πετάξτε όσα έχουν λήξει (αν και τα φάρμακα έχουν αρκετά χρόνια...ζωής) και θυμηθείτε ότι το ντουλάπι αυτό πρέπει να μη βρίσκεται κοντά στον φούρνο σας ή οπουδήποτε θα μπορούσε να αλλοιωθεί η θερμοκρασία.

Μουσική...οργάνωση

Μία συνηθισμένη απόφαση της νέας χρονιάς (ή μάλλον της κάθε νέας χρονιάς) είναι η οργάνωση των cd's. Αδειάστε τον χώρο που τα τοποθετείτε και προσπαθήστε να τα οργανώσετε με αλφαβητική, χρονολογική ή όποια άλλη σειρά είναι πιο πρακτική για εσάς. Τελειώνοντας (έτσι για επιβράβευση) βάλτε να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική... και ξανατοποθετήστε το cd στη θέση του μετά. Στην κατηγορία της «οργάνωσης της μουσικής» καλό θα ήταν να βάλετε σε μία τάξη και τη μουσική, τις φωτογραφίες και τα αρχεία του υπολογιστή σας, για να είστε εντελώς οργανωμένοι.

Υποδοχή με τάξη

Επειδή οι περισσότεροι αναζητούν ένα μέρος να τοποθετούν τα παπούτσια, τα κλειδιά, τα μπουφάν και τις τσάντες τους, όταν μπαίνουν στο σπίτι, καλό θα ήταν να αγοράσετε, εάν δεν έχετε ήδη ή να φτιάξετε μόνοι σας έναν χώρο υποδοχής. Βάλτε «σημάδι», όπου θα αφήνετε τα κλειδιά σας, για να μην τα χάνετε και εκεί δίπλα αφήστε ένα ράφι για την τσάντα και έναν χώρο για το παλτό και τα παπούτσια σας.

Όλα σε πρόγραμμα...

Αν είστε από εκείνους, που δυσκολεύονται (εκτός από το σπίτι) να βάλουν σε μία τάξη τη ζωή τους, ίσως σας χρειάζεται ένα πρόγραμμα, για να σας υπενθυμίζει τα ραντεβού (που δεν πρέπει να χάνετε). Για καλή σας τύχη, η τεχνολογία έχει προνοήσει για εσάς και ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο μπορεί να γίνει ο βοηθός σας. Εάν πάλι είστε της παλιάς σχολής, το κλασικό κόλπο με τον μαγνήτη-πρόγραμμα (και το στυλό που σβήνει, φυσικά) πάνω στο ψυγείο, θα σας κρατήσει σε επαφή με την καθημερινότητα.

...ακόμα και το φαγητό

Για να μπορέσετε να πείτε με υπερηφάνεια πλέον, ότι έχετε βάλει σε τάξη τη ζωή σας, απομένει ένα μόνο πράγμα: το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Επιλέξτε το μενού της εβδομάδας και με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε και να εξοικονομήσετε χρήματα (αφού πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ, θα μπορείτε να ελέγχετε τα καθαρά και οργανωμένα σας πλέον ντουλάπια) και να τραφείτε πιο σωστά και ισορροπημένα. Με απλά λόγια θα κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και ...υγιεινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα