Ζήτησε συγγνώμη από την Κιέντζ

Ο δήμαρχος της Βερόνας, Φλάβιο Τόζι -από τα πιο γνωστά στελέχη της Λέγκας του Βορρά- ζήτησε συγγνώμη από την υπουργό αρμόδια για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ, για τις προσβλητικές επιθέσεις σε βάρος της, για τις οποίες ευθύνονται, ακριβώς, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Λέγκας.

Ο Τόζι αναφερόταν σε μια δημόσια ομιλία του γερουσιαστή της Λέγκας Ρομπέρτο Καλντερόλι πριν από τρεις εβδομάδες, κατά την οποία ο Καλντερόλι, αντιπρόεδρος της Γερουσίας, είχε πει ότι «όταν βλέπει την Κιέντζ, δεν μπορεί παρά να σκεφθεί ότι μοιάζει με ουρακοτάγκο».

«Σας
ζητώ συγγνώμη για το ότι κάποιος από την πολιτική μου παράταξη μπορεί να σας προσέβαλε και κάποιος να μην επέδειξε μεταμέλεια. Στο πλαίσιο της Δημοκρατίας μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά επιβάλλεται να υπάρχει σεβασμός προς μια υπουργό, αλλά ιδίως προς έναν άνθρωπο και μια γυναίκα», τόνισε ο Τόζι, απευθυνόμενος προς την ιταλίδα κεντροαριστερή υπουργό -γιατρό στο επάγγελμα-, με καταγωγή από τη ΛΔ Κονγκό.

Η Κιέντζ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την δήλωσή του, αλλά υπενθύμισε παράλληλα ότι «περιμένει ακόμα μια ανάλογη επίσημη κίνηση από τον γραμματέα της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι».

Ωστόσο σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο της Βερόνας, όπου συναντήθηκαν οι Τόζι και Κιέντζ, περίπου διακόσια μέλη της Λέγκας και της ακροδεξιάς πολιτικής δύναμης Φόρτσα Νουόβα, με πανό τους, ζήτησαν και πάλι με συνθήματα και πανό «να μην δοθεί η ιταλική υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών» και επανέλαβαν το αίτημά τους για «άμεση παραίτηση της Κιέντζ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα