Πρόταση νόμου για καθιέρωση απλής αναλογικής

Αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική θα έπρεπε να την εφεύρουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του κόμματός του για αλλαγή στο εκλογικό σύστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο Φ. Κουβέλης, κατατέθηκε, πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με άμεση κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών το οποίο προβλέπεται στο

σημερινό εκλογικό νόμο.

«Απαιτείται γνήσια καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι «η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι και πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα».

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της καθιέρωσης απλής αναλογικής, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ωστόσο σαφείς αποστάσεις πήρε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον Βήμα fm, τονίζοντας ότι «η απλή αναλογική είναι ξεπερασμένη» και αν έρθει σχετική νομοθετική πρόταση στη Βουλή, θα την καταψηφίσει. Παράλληλα, επιτέθηκε και στο Μανώλη Γλέζο για την άποψή του ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστικές απαντήσεις για το που θα βρεθούν τα λεφτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα