Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Οξύτατες πολιτικές αλλά και προσωπικές καταγγελίες αντάλλαξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Έπειτα από μια επεισοδιακή συζήτηση, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας, η ΝΔ αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει μαι σκληρή συμφωνία που θα περιλαμβάνει μέτρα
ύψους 8 δισ. ευρώ αναλαμβάνει παραχολογικές πρωτοβουλίες και επείγεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που έχει κόστος 300 εκατ. ευρώ για να φανεί δήθεν φιλολαϊκή.

Από την πλευρά του πάντως ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, διέψευσε ότι το κόστος των μέτρων του νομοσχεδίου είναι 300 εκατομμύρια ευρώ -"είναι τρεις με τέσσερις φορές μικρότερο - είπε χαρακτηριστικά, παρατηρώντας ότι στις διατάξεις του προβλέπονται και έσοδα από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής .

"Κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει στην κυβέρνηση και πολύ περισσότερο σε ένα λαό ,που δεν μπορεί να εκβιαστεί με κανένα ψευτοδίλημμα", ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. "Πάνω από όλα η λαϊκή κυριαρχία", συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Θανάσης Πετράκος από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης οικονόμου από τη ΝΔ αλληλοκατηγορήθηκαν για την πολιτική τους διαδρομή, χρησιμοποιώντας φράσεις του τύπου, αλλάζεις κόμματα σαν τα πουκάμισα, μιλάνε όλοι μιλάνε και οι γυρολόγοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα