Υπόθεση: Δημ. Αγορά Κυψέλης

Η υπόθεση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό την Πολιτεία, αποτελεί θέμα για την εκπομπή «Metropolis», με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο.

Το ιστορικό αυτό σημείο της Αθήνας που σημάδεψε ο σεισμός του 1999, άρχισε να επαναλειτουργεί το 2006 με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής.

Έξι χρόνια μετά, αφού φιλοξένησε εκδηλώσεις κάθε τύπου, όπως θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές
συναντήσεις, προβολές ταινιών καθώς και τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες, τον τελευταίο ενάμιση μήνα η δραστηριότητά της σταμάτησε έπειτα από την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων.

Η απόφαση αυτή του Δήμου οδήγησε σε έναν διχασμό απόψεων: σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων δημάρχων, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης δεν πρόκειται να χάσει την πολιτιστική της ταυτότητα ενώ η αντίθετη πλευρά δεν εγκρίνει την δημοτική παρέμβαση.

Η Κωνσταντίνα Πανάγου είναι δασκάλα Ελληνικών και συμμετείχε εθελοντικά στο αυτοσχέδιο σχολείο της Αγοράς, διδάσκοντας ανάγνωση και γραφή στους μετανάστες. Η κ. Πανάγου μιλώντας στην Κωνσταντίνα Βρεττού περιέγραψε τόσο την εμπειρία της από την δράση αυτή, όσο και για τις επιφυλάξεις της για το μέλλον της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Για την θέση του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την λειτουργία της Αγοράς και τα σχέδιά του για το μέλλον της, μίλησε ο Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, Αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης. Ο κ. Λαμπρακάκης τόνισε πως ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στην συντήρηση και επαναλειτουργία του χώρου, περίπου με τον χαρακτήρα που είχε και πριν, και χωρίς να αποκλειστούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά να μη γίνει εμπορική εκμετάλλευση του χώρου.

Η δημοσιογράφος Άννα Δαμιανίδη, η οποία εθελοντικά δίδασκε ελληνικά στους μετανάστες στο σχολείο που λειτουργούσε εκεί, εξέφρασε την ελπίδα για την επαναλειτουργία του χώρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα