ΥΠΟΙΚ: 1 δισ. στα ταμεία έως το τέλος του 2015

Πέρα από κάθε προσδοκία χαρακτήρισε την ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εκτιμώντας ότι έως το τέλος του έτους θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία ποσό μεγαλύτερο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ποταμιού Χάρη Θεοχάρη η κ. Βαλαβανη είπε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους 650.000 άτομα το 20% εκ των οποίων είχε υπαχθεί και στο παρελθόν σε ρυθμίσεις, ενώ τόσο από τη ρύθμιση εξπρές του περασμένου Μαρτίου, όσο και από την τρέχουσα που λήγει

στο τέλος Ιουνίου το ποσό που εισέπραξε το δημόσιο ανέρχεται σε μισό δις ευρώ.

Παράλληλα η κ. Βαλαβάνη προειδοποίησε αυτούς που οφείλουν πάνω απο 1 εκ ευρώ να υπαχθούν στη ρύθμιση διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σημειώνοντας ότι εως σήμερα έχουν υπαχθεί μόνο 130 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις τη στιγμή που υπάρχουν εξήμισι χιλιάδες που ακόμη δεν εχουν κάνει χρηση των συγκεκριμένων διατάξεων. Τέλος απηύθυνε έκκληση στους εφοριακούς να μην προχωρούν σε κατασχέσεις λογαριασμών μικροοφειλετών όσων χρωστούν τρεις εως πέντε χιλιάδες ευρω, ώστε να εχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα