Υποδύδεται τον Χίτσκοκ ο Χόπκινς

Τον πιο σημαντικό, ίσως, σκηνοθέτη όλων των εποχών και αναμφισβήτητο μετρ του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ, ετοιμάζεται να ενσαρκώσει ο 74άχρονος πολυβραβευμένος ηθοποιός της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου, Άντονι Χόπκινς.Η ταινία, υπό τον τίτλο «Χίτσκοκ», σε σκηνοθεσία Σάσα Τζερβάζι (σεναριογράφου του «The Terminal»), επικεντρώνεται στη σχέση του μεγάλου δημιουργού με τη γυναίκα του Άλμα, την οποία υποδύεται η Έλεν Μίρεν (Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου στο «The Queen»), και εκτυλίσσεται κατά τη

διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας «Ψυχώ».

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα υποδυθεί την Τζάνετ Λι, μία από τις ηθοποιούς που ενσάρκωσαν στην εντέλεια την κλασική χιτσκοκική πρωταγωνίστρια, ξανθιά, ψυχρή, πανέμορφη και διαταραγμένη.

Στο ρόλο του ιδιοκτήτη του μοτέλ που έκανε διάσημο τον Άντονι Πέρκινς, θα δούμε τον βρετανό ηθοποιό Τζέιμς Ντάρσι, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Τζέσικα Μπιλ («The Illusionist»), Τόνι Κολέτ («Little Miss Sunshine») και Ραλφ Μάτσιο («Karate Kid»). Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το 2013.

Το «Ψυχώ» (αγγλικός τίτλος Psycho) είναι κλασική ταινία τρόμου-μυστηρίου, η οποία γυρίστηκε το 1961, σε σενάριο του Τζόζεφ Στέφανο. Βασισμένη σε νουβέλα του Πήτερ Μπλοχ, η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται γύρω από τους φόνους που διαπράττονται σε ένα απομονωμένο μοτέλ από έναν ψυχωτικό δολοφόνο. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία μόλις κυκλοφόρησε, και θεωρείται μέχρι σήμερα μια από τις κορυφαίες στο είδος της. Ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του έργου είναι πως, αν και εμπεριέχει σκηνές άγριων δολοφονιών, αυτές είναι κινηματογραφημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιάζεται στον θεατή ωμή βία, παρά μόνο τρόμος. Το 2006, το «Ψυχώ» ψηφίστηκε από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Σικάγο ως η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα