Υπό «πολιορκία» το κέντρο της Αθήνας

Στα Προπύλαια βρίσκεται ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, οι οποίες άνοιξαν τον φθινοπωρινό γύρο αντιδράσεων για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο. Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου, ενώ καθηγητές, δάσκαλοι, υπάλληλοι στα ασφαλιστικά ταμεία και σχολικοί φύλακες, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο από τα ξημερώματα κατευθύνονται

και πάλι προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Νωρίτερα, όταν οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικράτησε ένταση.

Μετά από δύο επεμβάσεις των ΜΑΤ προκειμένου να τους διαλύσουν, εκ των οποίων η πρώτη έγινε με δακρυγόνα, πέντε σχολικοί φύλακες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είτε με αναπνευστικά προβλήματα είτε σε κατάσταση σοκ.

Απολύτως αναγκαία η ρίψη χημικών, λέει σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, κάνοντας λόγο για περιορισμένη χρήση και τονίζοντας πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδωσαν επανειλημμένα διορία στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν.

Ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που νωρίτερα αποδοκιμάστηκε, ανέφερε σε αντιπροσωπεία τους ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα τους ενημερώσει για το ποιες θέσεις μπορούν να προκηρυχθούν ώστε ένας αριθμός από αυτούς να απορροφηθεί σε άλλους τομείς.

Στο απεργιακό μέτωπο τώρα, στο 80% φθάνει ανά την επικράτεια η συμμετοχή των καθηγητών στη σημερινή απεργία, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία της ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει συγκεκριμένο αριθμό, αλλά θεωρεί φυσιολογικό την πρώτη ημέρα να υπάρχει συμμετοχή.

Σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες είναι από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, ενώ από αύριο ξεκινούν τριήμερη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Επικρίσεις από τον Γιάννη Σγουρό για την πολιτική που ακολουθείται στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί τη μεγάλη δεξαμενή για τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο. «Στην καθημερινή ατζέντα η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει ρόλο μόνο όταν είναι να διώξουμε κόσμο δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα