Υεμένη: Ομηρία τριών δυτικών

Άγνωστοι απήγαγαν σήμερα τρεις δυτικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά και τους οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, δήλωσαν αξιωματούχοι της ασφάλειας.

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ότι προχωράει σε μια σημαντική αναδιάρθρωση του στρατού και του υπουργείου Άμυνας, απομακρύνοντας τους συγγενείς του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, για να φέρει τη σταθερότητα στη χώρα.

«Κάποιοι είδαν ένα αυτοκίνητο να σταματάει στην Πλατεία Ταχρίρ και μαχητές να αρπάζουν τρεις δυτικούς και να απομακρύνονται τρέχοντας», σημείωσε ο αξιωματούχος της ασφάλειας, τον οποίο επικαλέστηκε το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, «τέσσερις ένοπλοι άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα που επέβαιναν σε ένα όχημα επιτέθηκαν σε ένα μαγαζί στο κέντρο της Σαναά και απήγαγαν τρεις ξένους τουρίστες-μια γυναίκα και δύο άνδρες».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εθνικότητα των τριών ανθρώπων που απήχθησαν ή όσον αφορά τους απαγωγείς τους. Ωστόσο σε προηγούμενες απαγωγές στη χώρα εμπλέκονταν μαχητές της Αλ Κάιντα και μέλη φυλών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα