«Ξεπερασμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς»

Την πρόθεσή της να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου την αναθεώρηση του ισχύοντος πλαισίου λειτουργίας της αγοράς διότι το σημερινό μοντέλο έχει ξεπεραστεί, κυρίως λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του Έλληνα καταναλωτή, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων 2010 την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και λήξη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

«Οι χειμερινές εκπτώσεις
τυπικά και σύμφωνα με το νόμο μπορεί να αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα, ουσιαστικά όμως δεν έχουν σταματήσει ούτε μια ημέρα, αφού στην πλειονότητά τους τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, χρησιμοποιούν γενναίες προσφορές διαρκείας για να προσελκύσουν τους καταναλωτές», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β.Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς φαίνεται ξεκάθαρα ότι ξεπεράστηκε, έκανε τον κύκλο του, χωρίς να εξυπηρετεί πλέον κανένα και θα πρέπει να αναθεωρηθεί με πολύ προσοχή, επανακαθορίζοντας σε μια νέα βάση τους σωστούς τρόπους που θα προσεγγίζουν τις σημερινές ανάγκες και κυρίως τις περιορισμένες δυνατότητες του Έλληνα καταναλωτή.

«Αναφορικά με την επιχειρούμενη απελευθέρωση των εκπτώσεων και των προσφορών, χωρίς περιορισμούς, θα ξεκινήσουμε μαζί με τις καταναλωτικές οργανώσεις να εξετάσουμε όλες τις προτάσεις που έχουμε συγκεντρώσει από Εμπορικούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, ώστε να καταλήξουμε σε αποφάσεις που θα πάρουμε, όμως εμείς για εμάς και όχι άλλοι για εμάς», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα