Συρία: Τραυματίσθηκαν δύο παρατηρητές

Δύο παρατηρητές από το Κουβέιτ, οι οποίοι συμμετέχουν στην αποστολή του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, τραυματίσθηκαν ελαφρά όταν δέχθηκαν επίθεση από «διαδηλωτές», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Κουβέιτ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, παρατηρητές από το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, το Μαρόκο και την Αλγερία, δέχθηκαν επίθεση χθες, καθ΄ οδόν προς τη Λαττάκεια, στις ακτές της Μεσογείου.

Οι δυο παρατηρητές του Κουβέιτ νοσηλεύθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο
ειδήσεων Kuna.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι δυο παρατηρητές επέστρεψαν στην εργασία τους, στην έδρα της αραβικής αποστολής, στην οποία συμμετέχουν συνολικά έξι αξιωματικοί του στρατού του Κουβέιτ.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα περιστατικό το οποίο αφορά τους άραβες παρατηρητές, από τότε που έφθασαν στη Συρία, στις 26 Δεκεμβρίου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος τάχθηκε την Κυριακή υπέρ της συνέχισης και της ενίσχυσης της αποστολής των παρατηρητών στη Συρία παρά τις επικρίσεις σε βάρος της.
Keywords
Τυχαία Θέματα