Ξανά βραβεία για τους Beetroot

Με τα «Ελληνικά τέρατα» είχαν κερδίσει το διεθνές βραβείο επικοινωνιακού ντιζάιν Red Dot 2011.

Φέτος, με τους κλαίοντες πέτρινους γίγαντες, τα ανθογεννημένα πολύεδρα, τα πουλιά με τους ουρανοκαθρέφτες και όλες τις εικονογραφήσεις τους για την οπτική ταυτότητα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, κέρδισαν το «In Book Award 2013 της D&A», στην κατηγορία εικονογράφησης.

Πρόκειται για τους Θεσσαλονικείς

ντιζάινερς της ομάδας "Beetroot", οι οποίοι στην ιστοσελίδα τους γράφουν για τη σημαντική αυτή διάκριση: «Ήμασταν γεμάτοι αβεβαιότητα, ανυπομονησία και πάθος για αυτό το έργο. Αλλά αυτά τα έργα χρειάζονται δύο... Και η Στέγη ήταν ο τέλειος παρτενέρ! Οπότε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, περήφανα σας ανακοινώνουμε ότι: «Με τους κλαίοντες πέτρινους γίγαντες», «Τα ανθογεννημένα πολύεδρα», «Τα πουλιά με τους ουρανοκαθρέφτες», «Τα κρυπτικά ηχοσυμπλέγματα», τις αποδομημένες και χιουμοριστικές φόρμες και γενικότερα όλες τις εικονογραφήσεις που δημιουργήσαμε για οπτική ταυτότητα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η Beetroot κέρδισε το D&AD Professional In Book Award 2013 in Crafts for Design and Illustration for Design!''

Η δημιουργική ομάδα «Beetroot» ιδρύθηκε το 2000. Τα μέλη της είναι ντιζάινερς και καλλιτέχνες που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς χώρους και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων.

Το έργο της έχει αποσπάσει μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα