Ο 11ος τηλεδιάλογος του Πούτιν

Την ελπίδα η «τραγωδία της Βοστώνης να φέρει κοντά ΗΠΑ και Ρωσία στις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση κοινών απειλών, όπως και η τρομοκρατία», εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παλλαϊκής συνέντευξής του, που μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των δυτικών κυβερνήσεων, καθώς όπως είπε, «εμείς έχουμε υποφέρει από τρομοκράτες, τους οποίους η Δύση αποκαλεί αντάρτες. Πάντα

εξέφραζα τον αποτροπιασμό μου όταν η Δύση αποκαλούσε αντάρτες εκείνους που αιματοκυλούσαν τη Ρωσία», τόνισε, ενώ εξέφρασε την απορία πώς είναι δυνατόν ορισμένοι στις ΗΠΑ να θέλουν να αντιμετωπίσουν τον Τσαρνάεφ ως αιχμάλωτο πολέμου. «Είναι τρελοί; Βρίσκονται σε πόλεμο;», αναρωτήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ερωτηθείς για τις Pussy Riot, αλλά και για τη δίκη του 36χρονου Αλεξέι Ναβάλνι, του βασικότερου αντιπάλου του, που ξεκίνησε και πάλι μετά από διακοπή μιας εβδομάδας, ο Ρώσος πρόεδρος είπε «κανείς δεν οδηγεί κάποιον σε δίκη για πολιτικούς λόγους, παρά μόνο για παραβίαση του νόμου».

Η χώρα δεν επιστρέφει στον σταλινισμό, δήλωσε ερωτηθείς για το καθεστώς στη Ρωσία. «Η κοινωνία μας είναι έχει αλλάξει, ωστόσο είναι αναγκαία η τάξη και η πειθαρχία», πρόσθεσε.

Πρόκειται για την 11η παλλαϊκή τηλεοπτική συνέντευξη και την πρώτη από τότε που ανέλαβε και πάλι καθήκοντα προέδρου.

Η συμμετοχή των πολιτών μέσω τηλεφωνικού κέντρου, που είχε αρχίσει να καταγράφει μηνύματα τέσσερις ημέρες πριν από τη συνέντευξη ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο πρόεδρος Πούτιν απαντά σε ερωτήσεις που αποστέλλονται τηλεφωνικά και με μηνύματα sms και e-mail, αλλά και σε ερωτήσεις που τίθενται ζωντανά.

Στο στούντιο παρέστησαν και υπέβαλαν ερωτήσεις εκπρόσωποι από τον χώρο των Τεχνών, των Επιστημών, ερευνητικών ομάδων, φοιτητές, βετεράνοι στρατιωτικοί, αγρότες, και πολυμελείς οικογένειες με υιοθετημένα παιδιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους πως «μπορεί κάποιος όχι μόνο να ακούσει τη γνώμη του προέδρου αλλά να συμμετάσχει σε διάλογο και να ασκήσει κριτική».

Τον ετήσιο άμεσο τηλεδιάλογο με τους πολίτες της χώρας ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον καθιέρωσε το 2001, όντας πρόεδρος της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα