Βρυξέλλες: Εικονολήπτης δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτή

Εικονολήπτης του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων Tanjug δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτή στις Βρυξέλλες στη διάρκεια χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του νέου γύρου του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας, την οποία διοργάνωσαν Αλβανοί του Κοσόβου.

Το περιστατικό συνέβη, όταν τηλεοπτικό συνεργείο του σερβικού πρακτορείου ειδήσεων προσέγγισε τους διαδηλωτές, που ήταν συγκεντρωμένοι στην
πλατεία Σουμάν.

Οι ανταποκριτές του Tanjug ρώτησαν, αν κάποιος από τους διαδηλωτές ήθελε να κάνει κάποια δήλωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ένας άνδρας από την ομάδα των διαδηλωτών πλησίασε τον εικονολήπτη Μάρκο Τρόσιτς, τον χαστούκισε και τον τραυμάτισε στα χείλη.

Τον δράστη, στη συνέχεια, συγκράτησαν οι άλλοι συμμετέχοντες στη διαδήλωση και μέλη της βελγικής αστυνομίας που παρακολούθησαν το επεισόδιο συνέστησαν στο συνεργείο του Tanjug να απομακρυνθεί και ρώτησαν τον εικονολήπτη, αν θέλει να καταθέσει μήνυση.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα "Κάτω τα χέρια από την Τρέπτσα", "Για τα δικαιώματά μας δεν διαπραγματευόμαστε", "Αρκετά με τη σερβική ηγεμονία".

Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι αναμένει από τη βελγική αστυνομία να επιτελέσει το καθήκον της.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο, όπου διεξαγόταν χθες ο νέος γύρος του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών υπό την αιγίδα της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα