Βουλγαρία: «Τρύπα» στα ταμεία

Η πρόωρη συνταξιοδότηση, όπως προτάθηκε από την κυβέρνηση, θα δημιουργήσει "τρύπα" εκατομμυρίων λέβα στο ασφαλιστικό σύστημα, προειδοποίησαν οι εμπειρογνώμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης (NSSI) της Βουλγαρίας.

Η πρόβλεψη του Ινστιτούτου είναι ότι 13.000 υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση το 2014, δημιουργώντας επιπλέον δαπάνες 30,5 εκατομμυρίων λέβα. Το 2015, ο αριθμός των ατόμων που θα επιλέξει την πρόωρη συνταξιοδότηση διαμορφώνεται -σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ινστιτούτου σε 2015, οδηγώντας τις πρόσθετες δαπάνες σε ποσό άνω των 50,5 εκ. λέβα.

Ο επικεφαλής

του αρμόδιου τμήματος του NSSI Στανιμίρ Τσότσοφ δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Στάνταρτ", ότι περίπου 5000 υπάλληλοι κάθε χρόνο επιλέγουν την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ορισμένες περιπτώσεις να αποτελούν απάτη, διότι - όπως είπε - ορισμένοι εργοδότες δεν αποκλείεται να πιέζουν τους εργαζόμενους που απασχολούν να λάβουν πρόωρη σύνταξη και στη συνέχεια να τους απασχολούν με λιγότερα χρήματα και καταβάλλοντας μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα