Βουλγαρία: σχέδια για τον τουρισμό

Αφίξεις 9 εκατομμυρίων ξένων τουριστών ετησίως αναμένει από το 2020 η Βουλγαρία, εκτιμώντας ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 12 εκατ. κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Η παραπάνω πρόβλεψη αναλύεται στην Εθνική Στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης του τουρισμού, με χρονικό ορίζοντα το 2030, που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων "Novinite", οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους ξένους τουρίστες, κυριότερα σε ό,τι αφορά σε ειδικές

μορφές τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός, ο ορεινός και ο θερμαλιστικός τουρισμός. Οι βουλγαρικές Αρχές θα εργαστούν, επίσης, για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, του οινοτουρισμού και του οικοτουρισμού, όπως γνωστοποίησε ο Βούλγαρος υφυπουργός Οικονομίας, Μπάνιμιρ Μπότεφ.

"Όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι η Βουλγαρία έχει μία μεγάλη ευκαιρία να καταστεί δημοφιλής τουριστικός προορισμός και τα έσοδα της βιομηχανίας μπορεί να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 30-40% κατά τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια" σημείωσε ο κ.Μπότεφ.

Η βουλγαρική κυβέρνηση θα διαθέσει 10 εκατ. λέβα (5,11 εκατ. ευρώ), προκειμένου να διαφημιστεί η χώρα ως τουριστικός προορισμός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα