Βουλγαρία: Φονική πλημμύρα

Τουλάχιστον δύο-τρεις ηλικιωμένοι άνδρες πνίγηκαν εξαιτίας της πλημμύρας στο χωριό Μπίσερ στη ΝΑ Βουλγαρία, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Το χωριό, με πληθυσμό 800 κατοίκους, δέχθηκε ένα πελώριο κύμα νερού, όταν ο ποταμός Μπίσερνα, παραπόταμος του Έβρου, ξεχείλισε, μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος του χωριού σε μια λίμνη με θολά νερά.

Το φράγμα ήταν χωμάτινο και πιθανώς κατέρρευσε υπό την πίεση των κομματιών πάγου που απελευθερώθηκαν στη λίμνη ως συνέπεια της ανόδου της θερμοκρασίας, που είχε επίσης ως
αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμης των νερών στα ποτάμια.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών της βουλγαρικής κρατικής μηχανής, που με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας, ειδικά συνεργεία με βάρκες, δύτες και άλλο εξοπλισμό, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό κανάλι TV7, η επικεφαλής της περιφέρειας Χάσκοβο Ειρήνη Ουζούνοβα είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα τις πληροφορίες για τα θύματα έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης και εκκένωσης του χωριού.

Σύμφωνα με την ίδια, 18 κάτοικοι του χωριού μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με κρυοπαγήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

Στην ανταπόκρισή της σχετικά με τους δύο ηλικιωμένους που πνίγηκαν, η βουλγαρική ραδιοφωνία ΒΝΡ επικαλέστηκε δηλώσεις συγγενών των θυμάτων.
    
Keywords
Τυχαία Θέματα