«Βλέπει» πρόοδο στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Πρόοδο στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, και μάλιστα εν μέσω κοινωνικά επώδυνης ύφεσης διαπιστώνει έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα ωστόσο με την έκθεση, το χρέος της Ελλάδας παραμένει «πάρα πολύ υψηλό» και οι δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για ελάφρυνσή του είναι καλοδεχούμενες. Το ταμείο επισημαίνει επίσης ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και ότι έχει αυξηθεί η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα λόγω του

ταμπου των απολύσεων στο δημόσιο, προσθέτοντας ότι δεν αρκούν οι εθελοντικές αποχωρήσεις

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για την επίτευξη των στόχων της τρόικας, επεσήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης η κ. Μέρκελ εξέφρασε εκτίμηση ότι θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Γερμανία δεν μπορεί να πηγαίνει καλά όταν δεν πηγαίνει καλά η Ευρώπη.

Η Ελλάδα θα είχε σήμερα ξεπεράσει την κρίση, εάν την άνοιξη του 2010 είχε χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt».


Οι χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος δεν έχουν περιθώριο να υποχωρήσουν από την πρόοδο που έχουν κάνει για να συγκρατήσουν τις οικονομίες τους, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Όπως προειδοποίησε πάντως, σε κάποιες χώρες η ανεργία έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε «υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ακραίων και καταστροφικών διαμαρτυριών».

Keywords
Τυχαία Θέματα