Βελτίωση του οικονομικού κλίματος

Για μηνύματα αισιοδοξίας και για σημάδια βελτίωσης του κλίματος στην ελληνική οικονομία, έκανε λόγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους 11 πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νότης Μηταράκης παρουσίασαν στα στελέχη των πολυεθνικών τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει ο νέος επενδυτικός νόμος.

Η ηγεσία του υπουργείου κάλεσε τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειες για μειώσεις τιμών

στα προϊόντα τους, επισημαίνοντας ότι έχουν καταργηθεί αγορανομικές διατάξεις, οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν «βάραιναν» τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εταιριών έθεσαν αιτήματα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποί τους, ζήτησαν μεταξύ άλλων την άρση διοικητικών εμποδίων για τις εξαγωγές, τη δημιουργία σημείου επαφής των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων, όπως οι αδειοδοτήσεις, η απλοποίηση αδειοδοτήσεων για παραγωγικές δραστηριότητες, η μείωση του κόστους της ενέργειας και η κατάργηση του αγγελιόσημου.

Χριστιάννα Κούσιου

Keywords
Τυχαία Θέματα