Πρώτη ρουκέτα για τον Αραφάτ

Μια ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση που προέρχεται από το κίνημα Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την ευθύνη σήμερα για τη ρίψη ρουκέτας στο νότιο Ισραήλ, λέγοντας ότι πρόκειται για "αντίποινα" μετά το θάνατο ενός Παλαιστινίου κρατουμένου στο Ισραήλ.

"Ως μια πρώτη απάντηση στη δολοφονία του ηρωικού φυλακισμένου Αραφάτ Τζαραντάτ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκέτας Γκραντ στην Ασκελόν σήμερα στις 06.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας του Τζαραράντ

χθες κοντά στη Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης, του παλαιστίνιου κρατούμενου ο οποίος κατέληξε το Σάββατο σε ισραηλινή φυλακή, έπειτα από "βασανιστήρια", σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα αποχαιρέτισαν το μέλος τους και υποσχέθηκαν να πάρουν εκδίκηση.

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εξερράγη σήμερα το πρωί κοντά στην Ασκελόν του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία υπογραμμίζοντας ότι ήταν η πρώτη ρίψη μετά την ισραηλινή επιχείρηση στο παλαιστινιακό έδαφος το Νοέμβριο.

"Η ρουκέτα έπεσε νωρίς το πρωί κοντά στην Ασκελόν και προκάλεσε μερικές ζημιές στο δρόμο χωρίς να υπάρξουν θύματα", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. "Πρόκειται για την πρώτη ρίψη ρουκέτας από το τέλος της επιχείρησης 'Αμυντικός Πυλώνας' στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου".

Το Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα συμφώνησαν, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, σε μια εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 21 Νοεμβρίου.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών οργανώσεων της Γάζας, από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου, στοίχισαν τη ζωή σε 177 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων τουλάχιστον 100 πολίτες, καθώς και σε έξι Ισραηλινούς --τέσσερις πολίτες και δύο στρατιώτες-- σύμφωνα με τους απολογισμούς των δύο πλευρών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα