Βαλένθια σε ευχαριστούμε

Την συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015-16 εξασφάλισε ο επόμενος πρωταθλητής Ελλάδος, αφού η Βαλένθια απέκλεισε την Βασιλεία και έτσι η Ελλάδα παραμένει οριστικά στην 12η θέση!
Απίστευτο κι όπως... ισπανικό! Η Βαλένθια μπορεί να είχε ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση κόντρα στη Βασιλεία μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Ελβετία αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει τρομερή ανατροπή και με

το τελικό 5-0 να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Κορυφαίος για τις νυχτερίδες ήταν ο Αλκασέρ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (38', 70', 113') ενώ τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Βάργκας (42') και Μπερνάτ (118'). Στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα ποδοσφαιριστής, καθώς αποβλήθηκαν οι Ντιάζ (101') και Σάουρο (105').

Με αυτή την πρόκριση οι Ισπανοί, κράτησαν την Ελλάδα στην 12η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Αν η Βασιλεία προκρίνονταν θα έπαιρνε Ελβετία, το εισιτήριο για την απευθείας συμμετοχή στο Τσάμπιονς απο την περιόδο 2015-2016.

Στους ημιτελικούς του Europa League προκρίθηκε και η Σεβίλλη. Όχι απλά έκανε την ανατροπή κόντρα στην Πόρτο μετά το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα αλλά να τη συντρίψει με 4-0, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης.

Τα τέρματα της ισπανικής ομάδας σημείωσαν οι Ράκιτιτς (5' πεν.), Βιτόλο (26'), Μπάκα (29') και Γκαμέιρο (79'). Η Πόρτο πίεσε στην επανάληψη μετά την αποβολή του Κόκε στο 54' αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Μετά το 1-0 στην Ολλανδία, η Μπενφίκα κατάφερε να ολοκληρώσει με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση της στα ημιτελικά, επικρατώντας με 2-0 της Αλκμααρ και στην Πορτογαλία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους ήταν ο Ροδρίγκο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα (στο 39' και στο 71').

Την τετράδα των ημιτελικών συμπληρώνει η Γιουβέντους. Η Κυρία επικράτησε 2-1 της Λιόν, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά μετά το 1-0 που είχε νικήσει μέσα στη Γαλλία. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν στο 4' με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Πίρλο για να ισοφαρίσει στο 18' με κεφαλιά ο Μπριάν. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 68' ο Μαρκίσιο αφού η μπάλα κόντραρε στον Ουμτιτί για να καταλήξει στα δίχτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα