Τρίποντος και… τρίτος

Μια... βόμβα τριών πόντων, από τα εννέα μέτρα έκρινε τον «εμφύλιο» της Ευρωλίγκας. Ο Βασίλης Σπανούλης, οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου πριν το φινάλε, ευστόχησε και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 68-65 του Παναθηναϊκού. Οι Ερυθρόλευκοι με αυτό το αποτέλεσμα τερμάτισαν στην τρίτη θέση του Ε΄ομίλου, ενώ οι Πράσινοι έμειναν τέταρτοι. Και οι δύο ελληνικές ομάδες όμως προκρίθηκαν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας,

που ξεκινούν τη Μεγάλη Τρίτη. Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι; Η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ποιος θα παίξει... ποιον όμως θα το πληροφορηθούμε αύριο. Αν η Ρεάλ επικρατήσει στη Μαδρίτη της Ζαλγκίρις, θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.


Αν ηττηθεί θα παίξει με τον Ολυμπιακό, έχοντας και πάλι πλεονέκτημα έδρας. Η άλλη ομάδα που περιμένει να πληροφορηθεί από αυτό το αποτέλεσμα τον «έλληνα» αντίπαλο της, ξαναλέμε πως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και οι Ρώσοι δεδομένα έχουν πλεονέκτημα έδρας, στις σειρές που θα κρίνουν τους συμμετέχοντες στο φάιναλ φορ του Μιλάνο.

Στα όσα έγιναν στο ΣΕΦ τώρα: Όπως φαίνεται από το τελικό σκορ, και από το γεγονός ότι όλα κρίθηκαν σε ένα «μεγάλο» σουτ, έγινε ντέρμπι με τα όλα του.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Ο Ολυμπιακός το γύρισε χάρη στον Σλούκα, και το... καθάρισε ελέω του Kill Bill. Του Βασίλη Σπανούλη που πέτυχε τους τελευταίους 5 Ερυθρόλευκους πόντους, έχοντας και τις δύο φορές απέναντι του, τα τεράστια χέρια του Γκιστ.

Πρώτα με ένα drive (65-63), και έπειτα όταν ο Μαυροκεφαλίδης ισοφάρισε (65-65, στα 4.7 δευτερόλεπτα) με ένα σουτ από εκείνα που μόνο αυτός μπορεί να βάλει. Τρίποντο, χωρίς ισορροπία από τα εννέα μέτρα.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό σκοράροντας 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (6 ριμπάουντ), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7(1)

Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8

Keywords
Τυχαία Θέματα