Β. Κορέα: δε φεύγει η Ρουμανία

Η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Πιονγιάνγκ συνεχίσει να λειτουργεί, ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών, διαβεβαιώνοντας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο και συνεχώς αποτιμά την ασφάλεια της διπλωματικής αποστολής.

"Στο τωρινό πλαίσιο, η δραστηριότητα της διπλωματικής μας αποστολής συνεχίζεται" ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Όπως διευκρινίστηκε, το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συνεχή επαφή με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν διπλωματική εκπροσώπηση στην Πιονγιάνγκ με σκοπό τη διατήρηση κοινών γραμμών τακτικής.

"Προς

το παρόν, στην πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ υπάρχουν 12 μέλη προσωπικό, διπλωμάτες και βοηθητικό προσωπικό και οι οικογένειές τους. Εκτός από το προσωπικό της πρεσβείας δεν υπάρχουν Ρουμάνοι πολίτες στη Βόρεια Κορέα" τονίστηκε από το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ συνέστησε χθες ηρεμία καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν πρόσφατα σημάδια "νέας ανάπτυξης" των βορειοκορεατικών δυνάμεων.

Παρά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας, την περασμένη εβδομάδα, όταν οι αρχές δήλωσαν προς τις ξένες αντιπροσωπείες στην Πιονγιάνγκ ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά τους από τις 10 Απριλίου σε περίπτωση σύγκρουσης, ο Ουίλιαμ Χέιγκ τόνισε ότι δεν βλέπει "άμεση ανάγκη" απάντησης με απομάκρυνση των Βρετανών διπλωματών από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών προέβη στις δηλώσεις μετά από συνάντηση στη Βόρεια Κορέα των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών επτά κρατών - μελών της ΕΕ που έχουν παρουσία στην Πιονγιάνγκ (Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία και Βουλγαρία) για να συζητήσουν την εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση στην περιοχή. Μέχρι σήμερα, καμία από τις χώρες δεν αποφάσισε εκκένωση της πρεσβείας της και απομάκρυνση των διπλωματών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα