Τζιχαντιστές βίαζαν ομαδικά αιχμάλωτες

Γυναίκες από τη μειονότητα των Γεζίντι,οι οποίες απελευθερώθηκαν από το ΙσλαμικόΚράτος αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτουνστις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους πωςοι τζιχαντιστές τις βίαζαν ομαδικά καιδημοσίως, και τις βασάνιζαν.

Όπως αναφέρειη Independent, εκατοντάδες γυναίκες και παιδιάαπήχθησαν από την πόλη της Sinjar, στοβόρειο Ιράκ, και κρατούνταν όμηροι απότο Ισλαμικό Κράτος για πάνω από οκτώμήνες. Κάποιες γυναίκες πωλήθηκαν σεμαχητές ως σκλάβες του σεξ ή δόθηκαν ως«βραβεία». Πολλές έπεσαν θύματα ξυλοδαρμούκαι εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν τοΙσλάμ.

Περισσότερα από 200 άτομα αφέθηκανελεύθερα νωρίτερα αυτή την εβδομάδακαι στις μαρτυρίες τους αναφέρουνοδυνηρά περιστατικά σωματικής καισεξουαλικής κακοποίησης. Ο Ziyad ShammoKhalaf, ο οποίος συνεργάζεται με την οργάνωσηYazda για την υποστήριξη των Γεζίντι πουέπεσαν θύματα των τζιχαντιστών, αναφέρειότι κατά την αιχμαλωσία τα παιδιάχωρίστηκαν από τις μητέρες τους και«διανεμήθηκαν σε σπίτια» σε διαφορετικέςπόλεις.

«Αν μιλήσεις με τα κορίτσια θαακούσεις διαφορετικές ιστορίες. Πολλέςπωλήθηκαν σε μαχητές του ΙσλαμικούΚράτους, έχουν πέσει θύματα βιασμού[...] δημοσίως, από περισσότερα από δύο ήτρία άτομα κάθε φορά», δήλωσε στουςInternational Business Times. «Βασανίστηκαν, χτυπήθηκανκαι έπεσαν θύματα κάθε είδους βίας».Άλλοι επιζώντες έχουν αναφέρει ότιμαχητές ανάγκαζαν τους αιχμαλώτους ναδώσουν το αίμα τους για μεταγγίσεις. Οιθηριωδίες που υπέστησαν οι Γεζίντικαταγράφηκαν σε βάθος σε έκθεση τηςΔιεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκετον περασμένο Νοέμβριο, στην οποίααναφερόταν ότι τα κορίτσια και οιγυναίκες είχαν επανειλημμένα βιαστείενώ πωλούνταν ως σκλάβες του σεξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα