Τυφώνας η τροπική καταιγίδα «Ισαάκ»

Σε τυφώνα κατηγορίας 2 αναμένεται να ενισχυθεί η τροπική καταιγίδα «Ισαάκ» πριν προσεγγίσει τις παράκτιες περιοχές μεταξύ της Φλόριντα και της Λουιζιάνα το βράδυ της Τρίτης ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προβλέπει το Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, ο «Ισαάκ» θα συνοδεύεται από ανέμους οι οποίοι θα πνέουν με ταχύτητα 161 χιλιομέτρων την ώρα.

Εκτίμηση του Αμερικανικού Κέντρου για τους τυφώνες, είναι ότι ο «Ισαάκ» θα πλήξει τις παράκτιες περιοχές, την Τρίτη το βράδυ ή νωρίς την Τετάρτη.

Σαρώνει
τις ακτές της ΒΑ Ασίας ο ισχυρότερος τυφώνας των τελευταίων 60 ετών

Φονικό εν τω μεταξύ, είναι το πέρασμα του τυφώνα Μπολαβέν στην Απω Ανατολή, του ισχυρότερου που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες.

Συνολικά 31 Κινέζοι ψαράδες αγνοούνται μετά τη βύθιση δύο αλιευτικών σκαφών, εξ αιτίας του τυφώνα που σαρώνει τις ακτές της βορειοανατολικής Ασίας, πλήττοντας αρχικά την Ιαπωνία και ακολούθως τη Νότια Κορέα.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap, ανέφερε ότι αγνοούνται 34 ψαράδες, αλλά αναθεώρησε την αρχική του εκτίμηση. Και τα δύο σκάφη βυθίστηκαν έξω από το νησί Γιεγιού της Νότιας Κορέας.

Η ατμοσφαιρική πίεση στο αποκαλούμενο "μάτι του τυφώνα" μετρήθηκε, μειωμένη έως 910 millibars, κάνοντάς τον έναν από τους ισχυρότερους που έχει καταγραφεί ποτέ από την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την αρχή της δράσης της πριν από 60 χρόνια.

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά το πέρασμα του τυφώνα από την ευρύτερη περιοχή της Οκινάουα τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, νεκρός είναι ένας άνδρας που παρασύρθηκε από τα νερά φουσκωμένου ποταμού,

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας προειδοποίησε ότι ο τυφώνας θα πλήξει και τμήματα της πρωτεύουσας Σεούλ. Η νοτιοκορεατική υπηρεσία πρόληψης φυσικών καταστροφών έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στο 3 και ο πρόεδρος της χώρας Λι Μιουγκ – μπακ κάλεσε όλες τις σχετικές υπηρεσίες να εξασφαλίσουν ότι ελήφθησαν σχολαστικά μέτρα προστασίας.

Οι αρχές έκλεισαν το λιμάνι Μπουσάν έως τη λήξη του συναγερμού και συνέστησαν στα μεγάλα πλοία να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουν τον τυφώνα. Δεκάδες αεροπορικές πτήσεις ματαιώθηκαν.

Δόθηκε επίσης εντολή για σήμερα Τρίτη, να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στη Σεούλ, ενώ για λόγους ασφαλείας ανεστάλη και η κοινή στρατιωτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας με τον αμερικανικό στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα