Στις φλόγες ολόκληρη η Ελλάδα-15 πυρκαγιές σε εξέλιξη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεκαπέντε φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα σε Αρκαδία, Λακωνία, Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γρεβενά, Φλώρινα, Φθιώτιδα, Πήλιο και Μεσσηνία.

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις 6 το πρωί στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει σε έκταση όπου δεν υπάρχουν κοντά σπίτια,

ενώ ξεκίνησε από έναν καταυλισμό Ρομά.

Τα κυριότερα μέτωπα που απασχολούν την Πυροσβεστική είναι τρία. Στο κορωπί, στις Πετριές στην Εύβοια που καίει από τις 24/08 και μία φωτιά εισαγωγής από τα Σκόπια που εκδηλώθηκε στις 26/08 στη Φλώρινα.

Αναλυτικά, δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά έφτασε στον οικισμό Ριβιέρα προκαλώντας -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- ζημιές σε 2-3 σπίτια, ενώ κάτοικοι του οικισμού εγκατέλειψαν τις οικίες τους.

Επίσης, στο Πήλιο υπό τον μερικό έλεγχο των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής τέθηκε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο, που κατακαίει την ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών προς τον Άγιο Αθανάσιο και εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πιο συγκεκριμένα σε μήκος ενός περίπου χιλιομέτρου πλησίον του οικισμού Ογλά, μεταξύ Αγίου Αθανασίου και Αργυραίικων.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, δίνοντας κυριολεκτική μάχη με τις φλόγες και μάλιστα κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, μεγέθους 6 – 7 μποφόρ, κατάφεραν να σώσουν μέσα από τις φλόγες τις περιουσίες των κατοίκων, που μέχρι και τη 1.00 περίπου τα ξημερώματα έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα τους κόπους μιας ζωής.

Ακόμη, μία δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις τέσσερις τα ξημερώματα . Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και άλλα δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην Καρύνια Λακωνίας σε χορτολιβαδική περιοχή όπου επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα αεροσκάφος.

Παράλληλα, τρία ακόμα μέτωπα είναι σε εξέλιξη από την Κυριακή σε Γρεβενά και Φλώρινα. Συγκεκριμένα, στα Γρεβενά, υπάρχουν δύο μέτωπα στο Δασύλλιο και το Φελί , χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στον Σκοπό Φλώρινας, η πυρκαγιά προέρχεται από την ΠΓΔΜ και καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Πυρκαγιά, τέλος, εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ανατολική Φθιώτιδα και καίει σε δασική έκταση στους πρόποδες του όρους Όρθρυς, στην περιοχή «Γκιούζι», πάνω από την Παλαιοκερασιά. Λόγω του δύσβατου της περιοχής το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους πυροσβέστες. Υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου είναι στην διάθεσή τους. Αυτό

Keywords
Τυχαία Θέματα