«Τριάρα» και ρεκόρ για Ισπανία

Η Ισπανία επιβλήθηκε 3-0 της Νιγηρίας, κάνοντας νέο ρεκόρ μένοντας για 28 σερί επίσημα παιχνίδια αήττητη και θα βρει απέναντί της την Ιταλία στα ημιτελικά του Confederations Cup.

Η Νιγηρία έχοντας ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, κόντραρε την Ισπανία μόνο στο πρώτο μέρος, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής στην επανάληψη, με τους «Φούριας Ρόχας» να φτάνουν δίκαια στη νίκη με 3-0. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 28ο σερί επίσημο παιχνίδι χωρίς ήττα για την Ισπανία, που έθεσε νέο ρεκόρ, σπάζοντας

το αντίστοιχο της Γαλλίας με 27 (1994-99)!

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από το ξεκίνημα και μόλις στο 3' ο Άλμπα άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη, στο 62' ο Τόρες τελείωσε το παιχνίδι, όταν με κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Πέδρο έκανε το 2-0. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, με τους παίκτες του Κέσι να παραδίδουν... πνεύμα και τους Ισπανούς να ψάχνουν και άλλα γκολ. Τόρες και Πέδρο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, πριν ο Άλμπα κάνει και το 3-0 στο 88'.

Νιγηρία (Στήβεν Κέσι): Ενγιάμα, Άμπροζ, Ομερούο (11' Εγκουέκουε), Ομποαμπόνα, Ετσιετζίλε, Μπα (63' Ογκού), Μίκελ, Ογκούντε, Ακπάλα (71' Γκάμπο), Μουσά, Ιντέγ

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Βαλδές, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (54' Σίλβα), Πέδρο (75' Βίγια), Σολδάδο (60' Τόρες)

Keywords
Τυχαία Θέματα