Τραγωδία κοντά στη Σύμη

Επτά νεκρούς και εννέα επιζώντες παράτυπους μετανάστες, εντόπισε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σύμης κοντά στα τουρκικά παράλια, έπειτα από επιχείρηση για τον εντοπισμού λέμβου, στην οποία επέβαιναν 20 άτομα. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων. Σημειώνεται ότι από χθες το πρωί ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και από το λιμενικό σώμα-ελληνική ακτοφυλακή, για τον εντοπισμό της συγκεκριμένης λέμβου, με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα.Στο μεταξύ, έντονες επικρίσεις δέχεται το BBC
για ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσομοιώνει τις τρομακτικές δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι Σύροι πρόσφυγες που προσπαθούν να φύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους. Yπάρχουν σκηνές να ξυλοκοπούνται και να πετιούνται στη θάλασσα από τους διακινητές, ενώ συχνά οι διαδικτυακοί χαρακτήρες πεθαίνουν, με τους ειδικούς να επικρίνουν το BBC, σημειώνοντας πως έκαναν παιχνίδι τα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τον κώδωνα του κινδύνου, εν τω μεταξύ, για το μαζικό κύμα μετανάστευσης προς τη χώρα μας και την καθημερινή μεταφορά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας έκρουσε ξανά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. “Η Αθήνα αδυνατεί να δώσει καταφύγιο στα κύματα των μεταναστών. Πρέπει να δοθεί λύση”, δήλωσε πριν από λίγο στο ΜΕΓΚΑ. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί αποφασιστική και θα είμαστε στο πλάι της. Δεν πρόκειται να δεχθούμε να γεμίσει η πρωτεύουσα μετανάστες, κατέληξε.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα