Ο συγκυβερνήτης έριξε ηθελημένα το Airbus 320

Σοκ από τη δήλωση του Εισαγγελέα Μασσαλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ο συγκυβερνήτης έριξε ηθελημένα το μοιραίο Airbus 320 των Germanwings στις Άλπεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μια λέξη πριν από τη συντριβή. Επίσης, δεν προκύπτει στο ελάχιστο το αίσθημα πως μπορεί να βρισκόταν σε πανικό, ενώ για τα θύματα πρόσθεσε πως το κατάλαβαν την τελευταία στιγμή, καθώς από τον καταγραφέα «ακούγονται κραυγές».Σύμφωνα

με τον ίδιο, η πιο πιθανή ερμηνεία είναι πως ο πιλότος απείχε συνειδητά και αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας στον κυβερνήτη.

Ο ίδιος ενεργοποίησε το κουμπί καθόδου και ο κυβερνήτης δεν είχε τη δυνατότητα να μπει στο πιλοτήριο.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γερμανός εισαγγελέας επιβεβαίωσε σήμερα ότι μόνο ένας από τους δύο πιλότους της Germanwings βρισκόταν στο πιλοτήριο όταν η πτήση από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. «Ο ένας ήταν στο πιλοτήριο και ο άλλος δεν ήταν», δήλωσε τηλεφωνικά προς το Ρόιτερς ο Κριστόφ Κούμπα της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, προσθέτοντας πως η πληροφορία προέρχεται από ερευνητές στη Γαλλία. Εισαγγελείς και των δύο χωρών εξετάζουν τα αίτια του δυστυχήματος. Ο Κούμπα δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν μέσα στο πιλοτήριο βρισκόταν ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης.

Οι ταυτότητες των δύο πιλότων δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε από τη Germanwings ούτε από τη Lufthansa, αλλα έγινε γνωστό πως συγκυβερνήτης είχε προσληφθεί στην εταιρία το 2013 και είχε συμπληρώσει 600 ώρες πτήσης, ενώ ο κυβερνήτης απασχολούνταν στην ίδια εταιρία τα τελευταία δέκα χρόνια με 1000 ώρες πτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα